E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin Yolcu treninin vagonları devrildi: 24 ölü---

Yolcu treninin vagonları devrildi: 24 ölü

 Yolcu treninin vagonları devrildi: 24 ölü
08 Temmuz 2018 - 18:30 borsagundem.com

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin vagonları, raylardan çıkıp devrildi. Başbakanlık kaza sebebi için 'dray olması' dedi. Ölü sayısı ise 24'e yükseldi.

Uzunköprü ilçesinden İstanbul'a 15:45 seferini yapan tren, henüz bilinmeyen bir nedenle bazı vagonlarının raydan çıkması sonucu, Çorlu istikametinde Sarılar köyü yakınlarında devrildi.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Görgü tanıkları çok sayıda yaralı ve hayatını kaybedenler olduğunu söyledi. Araçla ulaşımın güç olduğu kaza yerine ekiplerin sevki sürüyor.

SABAH SAATLERİNDE ACI HABER GELDİ! ÖLÜ SAYISI 24'E ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, İstanbul-Kapıkule seferini yapan tren kazasında ilk belirlemelere 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin yaralandığını söyledi. Bölgeye 100’ün üzerinde ambulans sevk edildiği bildirildi.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise saat 07.00’da açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, dün saat 17.20’de meydana gelen kazanın ardından sürdürülen arama ve kurtarma çalışmalarının bu sabah saat 06.00 itibari ile sonlandırıldığını bildirdi. Akdağ, aşırı yağış nedeniyle menfez altında toprak kayması sonucu meydana geldiğini belirttiği kazada 24 kişinİn yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise kazadan sonra 338 kişinin hastanelere getirildiğini, bunlardan 194’ünün ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini belirtti. Bakan Demircan, halen 124 hastanın müşahede ve tedavi altında bulunduğunu söyledi. Bakan Arslan ise kaza ile ilgili teknik bilgiler verdi.

EKİPLER GÜÇLÜKLE ULAŞTI

Kazadan heman sonra bölgeye ilk olarak yakında bulunan Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner imle ile köylüler ulaşarak yaralılara yardım etti. 
Kaza ihbarının ardından jandarma, polis ve sağlık ekipleri olay yerine gitmek üzere hareket etti. Ancak bölgenin yoğun yağış alması ve yol olmaması nedeniyle kaza yerine ulaşmakta büyük güçlük çeken ekipler, raylardan 2 kilometre yürüyerek kaza yerine ulaştı. Bölgeye ulaşan sağlık, AFAD, itfaiye ekipleri, yaralıları ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

TRAKTÖRLER KULLANILDI

Yardım için traktörler, paletli araçlar ve helikopterler kullanıldı. Yaralılar, köylülere ait traktörlerle yakınlarda bulunan bir çiftliğe götürüldü. Çiftlikte kriz masası oluşturuldu. Sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunduktan sonra yaralıları ambulanslar ve hava ambulansları bölgeden alıp, hastanelere götürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait hava ambulansları da devreye sokuldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıkması neticesinde yaşanan kaza hakkında bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, kaza haberinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı telefonla aradı. Kaza hakkında bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elim hadisede hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar dilediği belirtildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza her boyutuyla soruşturulmaktadır." dedi.

BAŞBAKANLIK: DRAY OLMASI SONUCU...

Başbakan Binali Yıldırım, tren kazasıyla ilgili Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'dan bilgi aldı.

Kaza ile ilgili  Başbakanlık'tan da açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi

"Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir. Yaralılar ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız var. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ise baş sağlığı diliyorum.

Sayın Başbakanımız, kazanın ardından bölgeye giden Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile telefonla görüşerek olay hakkında bilgi aldı. Gelişmeler an be an takip edilmektedir."

BOZDAĞ'DAN TAZİYE MESAJI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

Bozdağ, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Tekirdağ'da yaşanan tren kazasına ilişkin paylaşımda bulundu. Bozdağ, tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diledi. 

VALİ CEYLAN: ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan kazaya ilişkin açıklama yaptı. Vali Ceylan, "Çok sayıda yaralı var, arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz." dedi.

Vali Ceylan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an bölgeye ulaşmaya çalışıyorum. Emniyet Müdürümüz ve Jandarma Komutanımız olay yerinde. Şu anda yaralılarımızın büyük kısmı bölgeden; bölge çok zor bir bölge. Yürüyerek ancak gidilebiliyor. Yaralılarımız hem helikopterlerimiz olay yerinde. İnşallah yaralılarımızı en kısa sürede hastaneye ulaştırıp tedavilerini sağlayacağız. Yaralılarla ilgili net bir bilgi yok. İnşallah en kısa zamanda ulaşacağız. (Hayatını kaybedenlerin olduğu iddiası) Bize de öyle bilgiler geldi. Ama net bir bilgi ulaşmadığı için ölü sayısı hakkında bilgi veremeyeceğim."

MUHTAR: BÖLGEYE ULAŞIM ÇOK ZOR

Sarılar Köyü Muhtarı Fuat Döner, kaza yerinde trenin 5 vagonunun devrildiğini gördüğünü belirterek, "Bölgeye araçla ulaşım çok zor. Benim gördüğüm kadarıyla 5 vagon raylardan çıkıp devrilmiş durumda. Yaralılara ilk gelen sağlık ekipleri müdahale ediyor. Buradaki yaralıları tahliye etmek için havadan müdahale gerekir" dedi.

İBB 7 ARAÇ YOLLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın talimatıyla İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı alarma geçti. Tren kazasının yaşandığı bölgeye gitmek için İtfaiye Daire Başkanlığından 7 tane kurtarma aracı ve 24 personel bölgeye gönderildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kerem09 Temmuz 2018 16:30

    Sadece yağmur değil sıcak havadan dolayıda raylarda genleşme vs kazaya sebep olabiliyor.Belirli km aralıklarıyla sabit denetim personeli var.İnsan hayatını hiçe saymak basit sıradan cezasını geçtim tepki bile gösterilmeyen bir durum haline geldi.Yapacağı iş demiryolunu gözle kontrol etmek olan bu insanlara hesabı sorulmalıdır bunun.Biz buraya personel atadık ama işini yapmadı insanları tehlikeye attı şimdi de adalete teslim ediyoruz deyince işbilmezlik beceriksizlikmi anlaşılır yoksa haktan hukuktan yana olmakmı ?

  • İnşaat Mühendisi09 Temmuz 2018 16:19

    20 yıllık inşaat mühendisiyim. Geçen hafta büyük bir inşaat firmasına iş görüşmesine gittim. Adı R harfi ile başlıyor. İş görüşmesinde 25-26 yaşlarında bir insan kaynakları sorumlusu bayan vardı. Bana komik bir maaş rakamı teklif etti. Cevabı da şu şeklildeydi: "Biz zaten işlerimizi ustalara yaptırıyoruz. Çok da sizin öneminiz yok." dedi. Yatma yeri olarak da 4 kişilik barakada yatacakmışım. İşte bu zihniyet yüzünden bu yollar ve köprüler çöküyor. Teknik insana önem vermeyen küçümseyen ve bunlara makam veren şirket yöneticileri yüzünden.....O eskiden yurdışın da kahramanlık öyküleri yazdığımız firmalardan eser kalmadı. Devir çakma sarışınların devri.

  • Berber bekri09 Temmuz 2018 14:46

    301 madenci öldü sonuç örtbas niteliğinde şimdi de 24 canımızı yitirdik..göreceksiniz bida örtbas edilecek bu bizim modelimiz kafa şu ölen ölmüş vade yetmiş kader geri getiremeyrcegimize göre HAYDI TÜRKIYE ILERI ölen öldüğüyle kalır 3.dünya ülkesi 4.sınıfa doğru hızla gidiyoruz şuan ihale eden yapan yükleyen yüklenici denetleyen onay verip hizmete koyan yol denetimi yapan hepsinin vicdanı AK pak horul horul uyuyor hiç bir rahatsızlık duymuyor sebebini bilenlerde sessiz ve rahat lanet gelsin cümlesine....

  • ihmal09 Temmuz 2018 10:41

    durum bence ihmal. örnek.. ev önune parke taş döşeniyor. ama tek tek kare taşlar. yapılması geren şu. toprak preslenecek. sıkıştırılacak.sonra kum dokulecek. yayılacak. parke taşlar elle döşenecek.... böylece yol uzun omurlu vedealt yapı elden geçmiş ve düz olacak yamulmayacak kasis olmayacak... müteahit firmanın yaptığı ise şu.... düz incecik demirler toprak üzerine yayıldı. üzerine 3 yada santim dokme beton yapıldı. kuruyunca üzerine kum dokuldu ve taşlar dümdüz dşendi... ileride olacaklar ise şu... beton altı oyulacak, çinde çok oluyor bu durum. beton altı kanalizasyon yada yağmur suları ile oyulacak. taaakiiii üzerinden bir ağır araç geçene kadar bişe olmayacak. sonrasında yok kamyon yuttu denecek. çökecek. ben bu tren olayındada bu ihmale bağlıyorum. yetkililer durumu incelesin .

  • Tufan09 Temmuz 2018 10:36

    Mütayit firma derhal gözaltına alınmalı. Nasıl bu kadar basit ray döşersin. Derhal tutuklanmalı ihaleyi alan firma yetkilileri başka türlü bu canların hesabı sorulamaz.

  • jale09 Temmuz 2018 10:28

    adamlar parasını alıp tren yolu yapıyor ama yapım hatasından tren devrilip onlarca kişi ölüyor. Hala biz yatırım yaptık, eleştirmeyin deniliyor. biz sana yatırım yapmadın demiyoruz ki, kalitesiz işi yüksek paraya yapıp insanların ölümüne neden oldun diyoruz. yatırımını yine yap ama denetle ki insanlar ölmesin boşuna

  • Tolga09 Temmuz 2018 10:11

    Yağmur yağdıktan sonra bu yollar kontrol edilmezmi.

  • yorum09 Temmuz 2018 09:30

    hıc kımse yuklenıcı mutahıt ve musavır fırmanın sorumlulugunu konusmuyor yuzde oncelıkle bunların arastırılması lazım

  • Revizör09 Temmuz 2018 07:53

    Hayatımı demiryollarına vermiş bi revizörüm. Bu ülkeye abdulhamit ve ataturkten sonra bu akp dönemine kdr hiç alt yapı ne de başka yatırım yapılmadı. Kimse hükümeti eleştirmesin bosuna

  • ıtri09 Temmuz 2018 10:27

    Sorumlular ceza almaz yine.

  • Itri09 Temmuz 2018 00:21

    Sorumlular ceza almaz yine.

  • erol g.08 Temmuz 2018 22:54

    AŞIRI YAĞMURUN YAĞDIĞI İL/BÖLGELERDE TREN SEFERLERİ İPTAL EDİLİP TREN GÜZERGAHLARINDA HASAR OLUP OLMADIĞININ DENETİMİ/KONTROLÜ YAPILMALIDIR

  • kerim08 Temmuz 2018 22:48

    Sanki gelismis ulkelerde tren kazasi olmuyor.bugun kaza nedeniyle birbirimize destek olma gunudur

  • Cenk09 Temmuz 2018 08:07

    Evet Cafer, hadi Hep birlikte yonetimin hic sucu yok kader iste allahtan geldik diyelim. :D

  • Cafer08 Temmuz 2018 23:56

    Hep birlikte yonetimin hic sucu yok kader iste allahtan geldik desek olurmu?

  • Ali Arslan08 Temmuz 2018 22:02

    Bika kardeşin kazanın sebebi eski teknoloji kullanılması değıl.Olay yeri fotoğraflarına bakarsan yağış nedeniyle tren yolunda toprak kayması sonucu .

  • Bika09 Temmuz 2018 07:44

    Zemini sağlam tutarsan kaymaz, göstermelik yapılan istinat duvarları da şehir içinde yıkılıp otomobiller toprak altında kalıyor, suçlu aşırı yağmur mu ? Trakya düz arazi, dağ başı değil !

  • hayri08 Temmuz 2018 20:25

    milli tren ni bu?

  • Bika08 Temmuz 2018 19:27

    100 yıl öncesinin teknolojisi kullanılırsa vagonlarda devrilir, trenlerde çarpışır.

  • Cenk09 Temmuz 2018 08:10

    Yeni Turkiye, eskiye bay bay dersen yeni diye eline verdikleri seyin ne oldugunu bilemezsin. Cok sakat hareketler bunlar, mazallah eline kimbilir ne verirler. Ben sana eskisini unutma, ve biz buyduk diye kabul et, yenisini kendin insa et diye onerirdim. eskiyi her haliyle saygiyla anmak bir haysiyet meselesidir.

  • Yeni Türkiye 09 Temmuz 2018 00:48

    İşte size eski Türkiye’nin zihni yapısı . Bay bay mösyö bay bay