E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYıldız Holding'e ihtiyati tedbir şoku---

Yıldız Holding'e ihtiyati tedbir şoku

Yıldız Holding'e ihtiyati tedbir şoku
17 Ağustos 2015 - 09:41 borsagundem.com

Sultanahmet Köftecisi, Yıldız Holding'e ait olan Kerevitaş-SuperFresh aleyhine açtığı davada ihtiyati tedbir kararı aldırdı

Sultanahmet Köftecisi, Yıldız Holding bünyesindeki dondurulmuş gıda devi Kerevitaş-SuperFresh aleyhine açtığı davada ihtiyati tedbir kararı aldırdı.
Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, 1920 yılında kurulan Sultanahmet Köftecisi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tezçakın, marketlerde Kerevitaş tarafından SuperFresh markası altında “Sultanahmet köftesi” adıyla dondurulmuş ürün satılmasının engellenmesi için
açtıkları davadaki tedbir taleplerinin lehlerine sonuçlandığını bildirdi.

Mahkemenin kararının ardından Kerevitaş-SuperFresh’in ürünlerini toplatmasını beklediklerini kaydeden Tezçakın, şunları söyledi:

“Satışı durdurduk demelerine karşın, bunu yapmadılar. Aylarca dedektif gibi market market dolaşarak delil topladım. Durdurduk dedikleri satışların sürdüğünü tespit ettirdim. İstanbul 2 No’lu Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde ihtiyati tedbir davası açtık. Mahkeme, 2015/33 esas nolu kararıyla ürünlerin ticari amaçla bulunduruldukları yerlerden toplatılmasına ve el konulmasına karar verdi. Ayrıca, Sultanahmet köftesi adı altında reklam, tanıtım 
yapılmasını da yasakladı. Tüm bunlara ek olarak avukatlarımız bu işin sorumluları hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına ceza davası açılması için şikayette bulundu.”



Marketlere uyarı

Marketlerde satılan ürünlerin Sultanahmet köftesi ile uzaktan yakından ilgisinin olmadığının altını çizen Tezçakın, “Bugünlerde ismimizi izinsiz kullandığı için hakkında dava açtığımız bir firma, gazetelere ilan vererek marketlerde Sultanahmet köftesi satacaklarını duyuruyorlar. Sultanahmet köftesi yüzde 100 dana etinden imal edilir, çakma ürünlerle ilgili ilanlarda içeriğine bakıyoruz, kuzu-dana karışımı yazıyor. Biz bir asırdır dananın kaburga ya da kürek kısmındaki yağlı eti kullanarak köftelerimizi yoğururuz. Dana-koyun eti karışımından Sultanahmet köftesinin lezzeti elde edilmez. Şimdiden bu firmayı ve bu firmanın ürünlerini satacak marketleri uyarıyoruz. Kesinlikle dava açacağız ve çok ciddi tazminatlar ödemek zorunda kalacaklar” diye konuştu.
Tezçakın, bu olumsuzluklara son vermek ve çakma ürünlerle markalarının yıpratılmasını önlemek amacıyla dondurulmuş ürün pazarına bir an önce girmek için çalışmalara başladıklarını, Sultanahmet köftesi sevenlerinin kuruluş tarihi 1920 ve Sultanahmet Camisi’ni vurgulayan logonun bulunmadığı ürünlere itibar etmelerini istedi. 



Nişantaşı davası da kazanıldı

Sultanahmet Köftecisi’nin, Türkiye’nin adı en çok taklit edilen, ismi en fazla izinsiz kullanılan markalarının başında geldiğini anlatan Tezçakın, şöyle devam etti:
“İsmimizi izinsiz kullanan firmalardan biri de Nişantaşı’nda Sultanahmet Köftecisi adıyla hizmet veren Özcan Elyay ve ortaklarıydı. Bu firma aleyhinde açtığımız davayı da kazandık. Mahkeme söz konusu kişilerin Sultanahmet isimini kullanmasını yasakladı, ayrıca tazmainat ödemelerine hükmetti. Bunların dışında taklit ve izinsiz ismimizi kullanan daha yüzlerce firma belirlendi. Yaptığımız hesaba göre, taklitçilerin oluşturduğu piyasanın değeri 100 milyon lirayı aştı. Bunlar markamıza büyük zarar veriyor. Onlarca dava lehimize sonuçlandı ama hala yeni taklit dükkanlar açılmaya devam ediyor. Bıkmadan usanmadan hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz.“

YILDIZ HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA

Yıldız Holding tarafından gönderilen yazılı açıklamada ise davanın henüz sonuçlanmadığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,76
En Yüksek: 14,05
En Düşük: 13,60
Değişim -0,29 %
FK: 11,39
PD / DD: 2,71
İşlem Hacmi 35.407.911
Toplam Adet: 2.560.836
Ağırlıklı Ort.: 13,82
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ihbar17 Ağustos 2015 15:20

    davudoğlu ile murat ülker İstanbul erkek lisesinden arkadaştırlar. Ve liselier bu iki arkadaşın ekonomideki ve özellikle (!) dış politikadaki başarılarından 'müthiş' gurur duyarlar!

  • Yakını Saraylı17 Ağustos 2015 12:43

    Saray tanıdığı var bir şey olmaz kankaya söyle halletsin

  • Byk17 Ağustos 2015 12:24

    Ülker köftesi adıyla satsın.Alan fiyata ve lezzete bakar.

  • haydar17 Ağustos 2015 10:12

    hakikaten iyi köfte yapıyorlardı.. fakat ne hikmetse birde bire marketlerde bulunmamaya başladı.. aldığım zamanlar kasiyere de sordum idi kapış kapış gidiyor dedi idi..