E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım'dan Barzani'ye bir uyarı daha---

Yıldırım'dan Barzani'ye bir uyarı daha

Yıldırım'dan Barzani'ye bir uyarı daha
22 Eylül 2017 - 12:47 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, Irak'ta yapılacak olan referandumun Türkiye'nin güvenlik meselesi olduğunu söyledi

Başbakan Binali Yıldırım,Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Başbakan Yıldırım ziyaret sonrası yaptığı açıklamada taşeron işçilere kadro ile ilgili çalışmanın tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Yıldırım, "Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağız ve çalışanlarımızı, kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız" dedi.TEOG ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Liseye geçişte öğrencinin başarı durumu dikkate alınacak. Çalışma sürüyor bugün Bakanlar kurulunda görüşülmeyecek" dedi.yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'ın istifa iddialarıyla ilgili açıklama yapacağını da söyledi.

Başbakan Yıldırım'dan sürpriz ziyaret. Başbakan Binali Yıldırım,Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Bakanlar Kurulu öncesi bu ziyaret kadro bekleyen işçileri heyecanlandırdı. Başbakan Yıldırım ziyaret sonrası açıklama yaptı.

TAŞERON İŞİÇİLERLE İLGİLİ KONUŞTUK

Başbakan Yıldırım ziyarette taşeron konusunu da konuştuklarını anlattı. Yıldırım şunları söyledi: " Sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte genel olarak çalışma hayatı ile ilgili görüştük. DESK ve İş Adamları Sanayicilerimiz katıldı. Kısacası çalışma hayatımızın ve iş camiamızın yüzde 80'inin temsil edildiği büyük bir sivil toplum teşkilatı ile bir arada olduk. Türk-İş'e gelip taşeron konusu konuşmamak olmaz. hükümet olarak uzun süreden beri ilgili bakanlıklarımız çalışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağı ve çalışanlarımızı kamuda taşeron oalrak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar çeşitli alternatifler bağlanarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak. Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelecek."

'ULUSAL GÜVENLİK MESELESİDİR'

Kuzey Irak'taki referandum kararı ile ilgili de konuşan Yıldırım, "Bu ulusal güvenlik meselesidir. Zaman bitmiş değil bu sevdadan vazgeçin. Kuzey Irak Bölgesel yönetiminni bu maceradan vazgeçmesi gerekir. Kerkük'ün bu işe dahil edilmesi başka bir fecaattir. Ümit ederiz ki bu referandum gerçekleşmez" dedi.

TEZKERENİN KAPSAMI

Başbakan Yıldırım yarın Meclis'e getirilecek tezkereye ilişkin de konuşan Yıldırım şöyle dedi:Türkiye Irak İran komşu 3 devlet olarak telafisi imkansız sonuçların olacağını anlattık. Ancak şu ana kadar burada herhangi bir değişiklik yok. Şu ana kadar beklediğimiz olumlu sonuçları görmedik. Bu referandum Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir. Ulusal güvenlikten doğan haklarımızı kullanmaktan çekinmeyeceğiz. Bunun gereği de yapılacaktır. Henüz zaman bitmiş değil. Barzani bu sevdadan vazgeçmelidir.

Bütün dünyanın karşı çıktığı, inatla yapmaya çalıştığı bu referandum bölgedeki Kürt kardeşlerimiz için de hayır getirmez. Bölgede zaten sorunlar var. Sorunların üzerine yeni sorunlar ilave etmekten kaçınmaları gerek.

Kerkük bilindiği gibi esas itibariyle demografik yapısı, oldu bittilerle değiştirilmeye çalışılmış bir şehirdir. Kerkük'ün yüzde 70'i Türkmen. Kerkük'ün bu meseleye dahil edilmesi ayrı bir fecaattir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)