E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım: Merkez Bankası'nın piyasaya para verme ihtiyacı bile yok---

Yıldırım: Merkez Bankası'nın piyasaya para verme ihtiyacı bile yok

Yıldırım: Merkez Bankası'nın piyasaya para verme ihtiyacı bile yok
25 Temmuz 2016 - 06:18 borsagundem.com

Kurdaki yükselmelerin spekülatif dedikodulardan kaynaklandığını belirten Başbakan Yıldırım, "Merkez Bankası'nın döviz rezervleri aynen duruyor. Piyasaya para verme ihtiyacı bile duymadı" dedi

Başbakan Binali Yıldırım, FETÖ’ün darbe girişimine ilişkin, “Kurdaki yükselme, bunlar da spekülatif dedikodulardan kaynaklanan kabul edilebilir sınırlardaki yükselmedir. Bizim bu darbe girişimi olmadan önceki Merkez Bankası döviz rezervimiz aynen duruyor, hatta biraz daha arttı. Yani Merkez Bankası piyasaya para verme ihtiyacı bile duymadı” dedi.

Yıldırım, önceki gece A Haber’de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Olağanüstü hali kullanmaya çalışarak, Türkiye’nin ekonomisinin olumsuz seyrettiğini yaymaya gayret edenlerin olduğunu dile getiren Binali Yıldırım, bunların Türkiye’nin hak ettiği şeyler olmadığına işaret etti.

Türkiye’nin kredi derecelendirme notunu düşüren S&P’yi eleştiren Yıldırım, S&P’nin hep standart açıklamalar yaptığını ve açıklamalarına dikkat edilmemesi gerektiğini söyledi.

İşte vatanseverlik

Türk milletinin büyük bir millet olduğunu ifade eden Yıldırım, “O günden itibaren 8 milyar dolar para bozdurdu, Türk vatandaşları. Bu tip durumlarda millet ne yapar, paralar çeker öyle mi? ‘Paraları bir an önce çekeyim de bankadan, yanımda dursun’ der. Ama bizim insanımız ne yaptı, elindekini gitti, bozdurdu, bankaya yatırdı. İşte vatanseverlik, ülke severlik bu. Biz bunları görüyoruz ve bunun için bu milletle iftihar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)