E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım: Bayrağa yapılan hakaret o ülkeye yapılmış sayılır---

Yıldırım: Bayrağa yapılan hakaret o ülkeye yapılmış sayılır

Yıldırım: Bayrağa yapılan hakaret o ülkeye yapılmış sayılır
07 Mart 2018 - 14:55 borsagundem.com

Başbakan Yıldırım, Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasına tepki göstererek, "Bayrağa yapılan hakaret o ülkeye yapılmış sayılır. Bunun kabul edilebilir yanı yoktur" dedi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Tufan Erhürman, resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya geldi. Erhürman Çankaya Köşkü'nde Başbakan Binali Yıldırım ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, "Ada'da eğer kalıcı, sürdürülebilir bir çözümün mümkün olması gerekiyorsa Güney Kıbrıs Rum tarafının buna zihinsel olarak hazır olması lazım" dedi.

Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasıyla ilgili soruyu yanıtlayan Yıldırım, "Bayrak ülkelerin onurudur, gururudur. Bayrağa yapılan hakaret o ülkeye yapılmış sayılır. Bunun kabul edilebilir yanı yoktur. O bayrağın uğruna canlarımızı veriyoruz. Bu ve buna benzer densizlikleri yapanları muhatap bile almıyoruz" dedi. 

İki Yunan askeriyle hukuki sürecin devam ettiğini belirten Yıldırım, "Bu konuyu AB ilişkilerine kadar götürmek büyük bir zeka işi" diye konuştu. 

Kıbrıs'ın güneyindeki hareketlilikle ilgili konuşan Yıldırım şunları söyledi:

"Kıbrıs adasının etrafındaki her türlü doğal zenginlikler adada yaşayan bütün halkın ortak varlığıdır. Buralarda tek taraflı girişilen faaliyetler asla bizim tarafımızdan hoş karşılanmaz. KKTC de bunu hoş karşılamaz. Emrivakilerle yapılacak benzeri kışkırtıcı faaliyetler karşılığını da uygun şekilde görecektir."  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)