Ana SayfaŞirket HaberleriYeşil Yapı ve İş Yatırım sorusu---

Yeşil Yapı ve İş Yatırım sorusu

1 / 2
Yeşil Yapı ve İş Yatırım sorusu
27 Temmuz 2015 - 09:21 www.borsagundem.com

ZARARDAYSA YÜKSELMEMESİ NORMAL

SORU (1) - Yeşil Yapı, B grubuna yükseldikten sonra düşüşe geçti. Bunun tam tersi olması gerekmez miydi? Düşüşün sebebi ne olabilir?

Osman Aladağ

 CEVAP - Borsada işlem yaparken spekülatif beklentilerden ziyada güçlü beklentilere dayalı işlemlerde bulunmakta fayda var. Özellikle de firmaların mali yapısıyla ilgili beklentilerden yola çıkarak harekette bulunmak uzun vadede daha sağlıklı sonuçlar elde etmeye imkan verecektir. Neticede şirketle ya da hisseyle ilgili günü birlik gelişmeler sonucunda kısa süreli hareketlenmeler yaşansa da ana rotayı belirleyen gelir ve kârlılıktır. Eğer firma düzenli şekilde gelirini ve kârını artırabiliyorsa uzun vadede yönelimi yükseliş yönünde olacaktır.

Yeşil Yapı için de benzer durum söz konusudur. Eğer şirket kârlı bir yapıya sahipse uzun vadede  hissenin değeri artacak zararda ise düşecektir. Arada olumlu haberlerle hissede yukarı yönlü atakların sergilenmesine yol açsa da bu çıkışlar sınırlı kalmaya mahkumdur. Söz konusu genel bilgiler çerçevesinde firmanın mali yapısı incelendiğinde sürekli zarar eden bir durum ile karşılaşmaktayız. Şirket son on yılda bir kez dahi kâr edemezken birikmiş geçmiş yıl zararı özellikle son iki yılda hızla arttı. Son açıkladığı 2015 yılı ilk çeyrek bilançosuna göre toplam geçmiş yıl zararı 100 milyon TL’yi buldu. Özsermayesi ise sermayesinin altına inmiş durumda.

Şimdilerde nominal değerinin altında hareket eden hissenin fiyatındaki düşüşü normal karşılamak gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)