E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYeşil GYO yöneticilerine ceza---

Yeşil GYO yöneticilerine ceza

Yeşil GYO yöneticilerine ceza
28 Ağustos 2015 - 19:00 borsagundem.com

SPK Haftalık Bülteni'nde Yeşil GYO'na ceza çıktı

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültene göre, Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve işlemin gerçekleştiği tarihte Yeşil GYO’da görev yapan yönetim kurulu üyeleri:
Işık GÖKKAYA
Namık Bahri UĞRAŞ
Derin ORHON
Bekir YÜKSEKDAĞ
Menderes KÜLTÜREL
Günay YAVAŞ
Fermani Özgür ALTUN
adlı kişilere Zincir Yapı A.Ş.'nin %25 oranında payının Yeşil İnşaat Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ticaret A.Ş.'den satın alınarak Zincir Yapı A.Ş.'ye iştirak edilmesine ilişkin işlemin genel kurul onayına sunulmadan ve işlem tarihi itibariyle pay sahiplerine ayrılma hakkı tanınmadan gerçekleştirilmesi nedeniyle II-23.1 sayılı Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği ’nin 7’nci maddesinin birinci fıkrası ve 9’uncu maddesinin birinci fıkrası gereğince her bir şahsa 22.407 TL ceza kesilmesine Kurul karar verdi.
SPK ayrıca, Yeşil GYO’nun ilk genel kurul toplantısında, Yeşil GYO hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilemeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararda, sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerektiğini not olarak düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,11
En Yüksek: 5,19
En Düşük: 4,96
Değişim 0,79 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,96
İşlem Hacmi 16.992.294
Toplam Adet: 3.351.448
Ağırlıklı Ort.: 5,13
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zincir29 Ağustos 2015 00:06

    Yani zincir yapıya iştirakten dolayı yeniden ayrılma hakkı mı sunulacak yatırımcılara?

  • Ysl28 Ağustos 2015 23:57

    YYAPI ile YEŞİL yatırım holding birleştirilmesi, ve YGYO ile Yeşil İnşaat ın birleştirilmesi faliyetlerde herseyi daha derli toplu Olmasını sağlar