E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYerli yata Arap ilgisi---

Yerli yata Arap ilgisi

Yerli yata Arap ilgisi
30 Nisan 2016 - 06:46 borsagundem.com

Mayısta Tuzla’da yapılacak yat fuarında 5500 TL’den 29 milyon TL’ye kadar 150’den fazla tekne boy gösterecek. Fuara özellikle Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda ziyaretçi başvurusu var

Dünyanın önemli denizcilik fuarları arasında yer alan Tuzla’daki Yacht Show Eurasia için geri sayım sürerken özellikle Ortadoğu ülkelerinden geniş bir müşteri katılımı bekleniyor.

5 - 10 Mayıs arasında Viaport Marina’da gerçekleşecek fuarda denize inmeye hazır yeni tekneler ile ikinci el tekneler boy gösterecek. Yacht Show Eurasia’da, boyları 3 metre ile 40 metre arasında 150’den fazla farklı seçenek olacak.

Fuarcılık sektöründe gücünü kanıtlayan Türkiye, yeni bir uluslararası fuara ev sahipliği yapacak. Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte tekne ve deniz tutkunlarını buluşturacak fuarda özel tasarım deniz araçları yer alacak. İran, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi arabistan gibi Ortadoğu ülkelerinden çok sayıda ziyaretçi başvurusunun olduğu fuara İtalya ve İspanya gibi ülkelerden de katılım olacağı öğrenildi.

Ortadoğu güçlü pazar

Via Fuarcılık’ın organize ettiği Yacht Show Eurasia’da 80 yeni tekne, 70 ikinci el tekne bulunacak. 150’nin üzerinde yat, megayat, katamaran, yelkenli, sürat teknesi ve motor yatlar denizde şov yapacak. Fuarda üniversiteler arası yelken yarışları da yapılacak.
Via Fuarcılık Fuarlar Direktörü Dilek Karaduman, “Avrupa ve Amerika pazarlarında ekonomik krizin etkileri hissedilirken Körfez bölgesi, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere, yakın coğrafyamızdaki ülkeler giderek güçlü bir pazar yapısı sergiliyorlar. İkinci el pazarında alıcıların yüzde 60 oranında Körfez ülkeleri, Avrupa ve ABD’den olduğunu görüyoruz. Ortadoğulu müşteriler ve Rusya ile yakın coğrafyası ise tasarım tekne ile sipariş vermeyi tercih ediyor. Türkiye’de ise birkaç aile birleşerek ikinci el tekne ya da yeni tekne alabiliyor” dedi. İkinci el tekneleri en çok ABD, Almanya ve Hollanda’nın ilgi gösterdiği vurgulandı.

En pahalı tekneler

1- SELEDA 29 milyon TL
Yapımı yeni tamamlanan 27 metre boyundaki Seleda ilk kez Yacht Show Eurasia 2016’da görücüye çıkıyor. Seleda son zamanların trendi olan trawler tarzına yakın bir dizayna sahip. 2 güverteden oluşan teknede 7 kabin ve 30 metrekarelik salona var.

2- Magnolia 22.5 milyon TL
24 metre boyunda ve 6.20 metre genişliğindeki Magnolia teknesi ahşap lamine olarak tasarlanmış. Teknede dört kabin bulunmakta. Klasik çizgilere sahip olan teknenin ana güvertesinde salon, mutfak ve yemek odası yer alırken, yemek odasının panaromik görüş açısı dikkat çekici.

3- Cobra MS Infinity 19 milyon TL
40 metre uzunluğundaki 2012 model mega yelkenli Cobra MS Infinity, iç ve dış yaşam mahallerinin genişliği ve farklı tasarımıyla öne çıkıyor. İkinci el olarak Yachtshow Eurasia’da yer alacak yelkenli iç dekoruyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)