E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakYenibosna'da arsa kavgası---

Yenibosna'da arsa kavgası

Yenibosna'da arsa kavgası
28 Ekim 2014 - 04:13 borsagundem.com

​Emlak Konut GYO, dün İstanbul Yenibosna’da 36 bin 174 metrekare büyüklüğündeki arsasını gelir paylaşımı modeliyle ihaleye çıkardı

İlk oturumda 12 firma ve ortaklıktan teklif alan arsa ile ilgili Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’ndan (TUSKON) itiraz açıklaması geldi.  Söz konusu arsa 1997 yılında 49 yıllığına İstanbul Sanayi Odası’na (İSO) verilmişti. Ancak İSO arsa ile ilgili imar sorunlarını çözmeyince iade etti. Sonrasında açılan ihaleyle arsayı TUSKON almıştı.

MEVZUATA AYKIRI

Arsanın ihalesinin gerçekleştiği saatlerde açıklama yapan TUSKON, “Maliye Bakanlığı’nın ihalesi sonrasında, İstanbul İli Bahçelievler İlçesi Yenibosna Mahallesi 1542 ada ve 37 parseldeki kamu arazisinin Konfederasyonumuz’a tahsisi, haksız şekilde ön izin süresi uzatılmayarak iptal edilmeye çalışıldı. Bu hukuksuzluk yargıya taşınmış ve iptal kararının yürütmesi durdurulmuştur. Ancak yargı kararına rağmen, söz konusu kamu arazisi Emlak GYO tarafından ihaleye çıkarılmıştır. Bütün yasal haklarımızı arayacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz” denildi.

İhalenin usulsüz olduğu iddialarını reddeden Emlak Konut ise arsayı 23 mayısta TOKİ’den satın aldıklarını, ihale sürecini durdurmaya yönelik herhangi bir mahkeme kararı olmadığını açıkladı.

96 MİLYONLUK TEKLİF

İHALENİN  ilk oturumda Kuyaş Kuyumcukent Gayrimenkul en yüksek rakamı teklif etti. Şirket, satış toplam geliri olarak 300 milyon lira teklif ederken Emlak Konut’a şirket payı olarak yüzde 32 (96 milyon lira) önerdi. İkinci en yüksek teklif ise, Onaltı Dokuz projesinin yapımcı firması Astay Gayrimenkul ile ortağı Atik Paşa Turizm’den geldi. Bu firmalar satış toplam geliri olarak 257 milyon lira önerirken Emlak Konut’a yüzde 35 oranında (90 milyon lira) teklif etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)