E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYeni hükümet için riskler neler?---

Yeni hükümet için riskler neler?

Yeni hükümet için riskler neler?
23 Mayıs 2016 - 16:29 borsagundem.com

JCR, nelerin kurulacak olan yeni hükumete ilave zorluklar yaratacak en güncel riskler olduğunu açıkladı

JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, petrol fiyatlarındaki artışın devam ettiği ve ABD de faizlerin artma olasılığının yükseldiği bir konjonktürde, cari açık, enflasyon, işsizlik ve Türkiye’nin Avrupa Birliği ile zayıflamış olan entegrasyonunun, kurulacak olan yeni hükumete ilave zorluklar yaratacak en güncel riskler olduğunu söyledi.

"Bütçe disiplininde kanıksanan kurumsal devamlılık ekonominin güçlü yanı olarak yeni hükumete devredilen en önemli mirastır." diyen Ökmen, yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"Cari açık, Türk Parasının dış değeri, işsizlik ve maliyet enflasyonu riskleri ile sermaye piyasalarındaki güvensizlik hali bu dönemde tekrar ön plana geçmiş olmasına rağmen, Türkiye'nin siyasal dönüşüm politikalarında yoğunlaşıp, ekonomi tabanlı yapısal reformların gündem dışı kalma ihtimali belirmiştir.

Yeni kurulacak hükumetin, siyasal dönüşüm alanında yoğunlaşacağına, ekonomik büyüme olanaklarını, iç tüketimi zorlayıcı gündelik politikalara yöneleceğine ve özerk kurumların bağımsızlığını mevcut duruma nazaran daha da belirgin olarak baskılayacağına dair yatırımcı algısı, hukuki ve ekonomik piyasa risklerini yukarı yönlü ivmelemektedir.

Parlamentonun ¼'ünden fazla siyasi temsilci dokunulmazlığını bir defalık topluca sonlandıran anayasal değişiklik, Türkiye'de siyasi tartışma ve toplumsal mutabakat alanını daraltacak, iç şiddet, kutuplaşma ve kargaşa olasılığını artıracaktır

Dokunulmazlıkları kaldırılmış olan parlamenterler açısında muhalefet/iktidar partisi ayrımının gözetilmeyeceğine, adil yargılama ve hukukun üstünlüğü ilkelerine riayet edilmeyeceğine ilişkin negatif tereddütlerin giderilmesi kutuplaşma, şiddet ve iç kargaşa risklerini bir miktar sınırlayabilmesi yeni hükumetin derecelendirme sürecinde izlenecek ilave başarı kriterleri olacaktır. "

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kemal gencer23 Mayıs 2016 17:50

    hastamısınız siz terör bu ülkenin başına bela kimler için çalışıyosunuz.varsa yoksa cebiniz yazıklar olsun