E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni haftada piyasaları neler bekliyor---

Yeni haftada piyasaları neler bekliyor

Yeni haftada piyasaları neler bekliyor
07 Ağustos 2017 - 08:08 borsagundem.com

Piyasalarda bu hafta ABD enflasyon verisi ve Meksika Merkez Bankası'nın faiz kararı etkili olacak

Yatırımcılar, ABD para politikasının gidişatına ilişkin ipucu aramaya devam ederken, önümüzdeki hafta dikkatler, ABD enflasyon verisinde olacak. Bir yandan, Meksika Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak.

Önümüzdeki hafta piyasalarda gerçekleşecek önemli olaylar şöyle;

Enflasyon verisi

Cuma günkü güçlü istihdam rakamları sonrasında gözler, ABD enflasyon verisine çevrilecek. İki önemli enflasyon göstergesi olan ÜFE ve TÜFE, sırasıyla Perşembe ve Cuma günü açıklanacak.

ABD'de işe alımlar geçtiğimiz ayda da gücünü sürdürürken, analistler, politika yapıcıların, maaş büyümesinde hızlanma görülmemesi durumunda, faiz artışları konusunda temkinli kalmalarının olası olduğunu bildirdi

Enflasyon baskılarındaki olası artış, bu yıl bir kez daha faiz artışına gidilme durumunu destekleyebilir. Piyasalarda beklentiler, Temmuz ayında ÜFE'nin bir önceki aya göre yüzde 0.1, TÜFE'nin ise yüzde 0.2 artması yönünde.

Meksika faiz kararı

Meksika Merkez Bankası'nın Perşembe günkü politika kararında faizleri yüzde 7'de tutması bekleniyor. Banka, geçtiğimiz 19 ay boyunca faizleri 375 baz puan arttırmasının ardından agresif sıkılaşma döngüsüne ara verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)