Ana SayfaPiyasaYeni Gimat ve İhlas Holding sorusu---

Yeni Gimat ve İhlas Holding sorusu

1 / 2
Yeni Gimat ve İhlas Holding sorusu
08 Şubat 2016 - 10:24 www.borsagundem.com

ESAS FAALİYETİNDEN KÂR EDEMİYOR

SORU-
Hisseler ne zamana kadar gidecek böyle. Üç senedir İhlas Gazetecilik hissesindeyim. Ne zaman kâra geçer? Hisseler ne zaman çıkar?

Tuncer Yıldız

CEVAP- Borsada işlem yaparken büyüyen firmaların tercih edilmesi kazanç elde etme olasılığını yükseltir. Bu nedenle zarar eden ya da küçülen firmalar yerine kârını artıran firmaların tercih edilmesi doğru yaklaşım tarzıdır. Zarar eden firmalardan kâr etmeye çalışmak esas itibariyle düşen hissede tepki çıkışlarını yakalamaya çalışmak olur ki bu da zora talip olmak anlamına gelir. Oysaki gelişen ve büyüyen firmanın hissesi için böylesi bir zorluk söz konusu değildir. Anormal bir durum yaşanmadığı sürece büyüyen firmanın hissesinin trendi de yükseliş yönlüdür. Bu tür hisselerde düşüşler daha çok düzeltme hareketlerinde gündeme gelir. Bu sebepledir ki kârlı firmaların takip edilmesi daha düşük riskle kazanç elde etme imkanı verir.

İhlas Gazetecilik’i de bu bakış açısı ile takip etmeli. Şirketin mali yapısı incelendiğinde her ne kadar geçmiş dönem sonlarında kâr  etmiş görünse de esas faaliyetlerinden dolayı sürekli zarar ediyor. Şirket yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirle dönem sonunda kâra geçebilmekte. Ancak son açıklanan 2015 yılı dokuz aylık bilançosunda yatırım faaliyetlerinden gelir gelmemesi nedeniyle bu defa dönem sonunda da zarar açıkladı. Bu nedenle ylın son çeyreğinde bir değişimin olmaması halinde 2015 yıl sonunda da zarar etmesi gündeme gelecek. Şirketin esas faaliyetlerinden dolayı kâr edememesi hissenin fiyatını olumsuz yönde etkilemeye devam ederken fiyatın nominal değerinin üstüne çıkmasına da mani oluyor. Firma kâra geçemediği sürece hissenin fiyatında çıkış yaşansa da bu çıkışın istikrarlı şekilde devam etmesi beklenmemeli.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)