E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYeni Ekonomi Programı kapsamında TOKİ ihaleleri iptal edildi---

Yeni Ekonomi Programı kapsamında TOKİ ihaleleri iptal edildi

Yeni Ekonomi Programı kapsamında TOKİ ihaleleri iptal edildi
20 Eylül 2018 - 17:53 borsagundem.com

Yeni Ekonomi Programı piyasalardaki merakları giderdi. İş dünyasından destek yağdı. Bu arada YEP çerçevesinde TOKİ ihalelerinin iptal edildiği öğrenildi.

BORSAGUNDEM.COM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bugün İstanbul’da düzenlenen toplantıda, Yeni Ekonomi Programı’nı (YEP) Türkiye ile paylaştı. Piyasaların merakla beklediği YEP ekonominin aktörleri tarafından çok olumlu bulundu. OVP’den YEP’e dönüş ise yeni adlandırmanın taşıdığı geniş içerikle iş dünyası tarafından ayrı bir beğeni ile karşılandı.  

YEP ÇERÇEVESİNDE TOKİ İHALELERİ İPTAL

Öte yandan mali disiplin, rasyonel hedefler ve önümüzdeki 3 yıl içinde ekonomide toparlanmanın mesajlarıyla yüklü yeni yol haritası kapsamında TOKİ ihalelerinin iptal edildiği öğrenildi.

Söz konusu iptallerden biri de imzasını attığı projeler ve kritik satın almalarla inşaat sektörü kadar borsaya da heyecan getiren Ral Yatırım Holding’in 29 Ağustos’ta 102 milyon TL ile en cazip teklifi verdiği TOKİ’nin Şanlıurfa Yeşildirek ihalesi.

KAP’TA DUYURULDU: TÜM TEKLİFLER REDDEDİLDİ  

Ral Yatırım Holding tarafından bugün yapılan açıklamada söz konusu ihalenin bütün teklifler reddedilerek iptal edildiği duyuruldu. Şirket tarafından konuyla ilgili olarak KAP’a yollanan açıklamada şöyle denildi:

“Şirketimiz Bağlı Ortaklıklarından HERA TEKNİK YAPI A.Ş.'nin 29.08.2018 tarihinde katılmış olduğu Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Şanlıurfa İli Merkez İlçesi Yeşildirek Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1 Etap 537 Adet Konut, 44 Adet Dükkân İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi" İhale komisyonunun kararı üzerine bütün teklifler reddedilerek iptal edilmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 149,50
En Yüksek: 152,00
En Düşük: 148,30
Değişim -2,35 %
FK: 22,57
PD / DD: 14,07
İşlem Hacmi 21.652.768
Toplam Adet: 144.708
Ağırlıklı Ort.: 149,68
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Urla20 Eylül 2018 21:24

    Damat kayınpederinin yaptığı hataları düzeltiyor

  • Borsacı20 Eylül 2018 18:48

    TOKİ alt gelir grubuna yerli malzeme ağırlıklı konut işlerine devam etmeli. Buun dışında OSB ler şeklinde minimum 1000 m2 büyüklüğünde imalathane şeklinde kullanılabilecek iş yerleri inşa edip bunu üretim yapmak isteyenlere düşük ücretler ile kiralamalı. Örnek vermek gerekirse konfeksiyon atölyeleri OSB kurup bunu kiralayabilir. Hadımköyde çok uyduruk imalathaneler var, bunlar Anadolu'ya taşınabilir.