E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni dönemde borsada öne çıkacak hisseler---

Yeni dönemde borsada öne çıkacak hisseler

Yeni dönemde borsada öne çıkacak hisseler
27 Ağustos 2014 - 06:28 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da belirsizlik sona erince yatırımcılar alıma geçti

Piyasalar, faiz indirimi ve ekonomi yönetiminde değişiklik olmayacağı beklentisini satın aldı. Dün borsa yükselirken, dolar ve faiz düştü. 27 Ağustos Para Piyasası Kurulu (PPK) toplantısı ve yeni kabinenin netleşmesini bekleyen piyasalarda, alıcılar olumlu beklentilerini öne çıkardı.

Milliyet'in haberine göre, Merkez Bankası’nın PPK toplantısı ve yeni kabinenin netleşmesini bekleyen piyasalar günü artıda tamamladı. BIST 100 Endeksi gün  içerisinde en düşük 79.437 puanı gördükten sonra 80.500 seviyesinin üzerine çıkarak 80.719 puana tırmandı. Endeks, 80.500’ün üzerinde tutunabilirse 82.000’deki direncine yönelmesi şaşırtıcı olmayacak.

Öte yandan gösterge tahvilin bileşik faizi 14 baz puan gerileyerek yüzde 9.07 oldu. Dolar kuru ise 2.1650 TL’lere geriledi. Kurdaki ilk destek 2.1589 ve 2.15 seviyelerinde bulunuyor.
Doların yönü PPK toplantısı sonrası netleşmiş olacak. Yukarı hareketlerde 2.1880 önemli bir direnç seviyesi olarak duruyor. Merkez Bankası’nın 0.25’in üzerinde gerçekleştireceği bir faiz indirimi ise kurda direnç seviyelerine doğru atağı beraberinde getirebilir. Faiz kararında Merkez Bankası’nın söylemleri etkili olacak. Yılbaşından bu yana faiz indirimini enflasyonun düşmesine bağlayan Merkez Bankası’nın atacağı yeni adım, piyasalar tarafından dikkatle izlenmekte.

Piyasalar, MB’nin atacağı adımla birlikte şimdiye kadarki söylemleriyle çelişip çelişmediğini de görme imkanı bulmuş olacak.

Belirsizlik bitiyor

Gerilimi ve belirsizliği sevmeyen piyasalarda beklentiler olumlu. 27 Ağustos’taki faiz kararı ve siyasi belirsizliğin noktalanacak olması, stresi düşürdü, alıcıların ise harekete geçmesine neden oldu. Borsada alınan hisseler endekste ağırlığı yüksek banka hisseleri olunca BİST 100 Endeksi de harekete geçti. Banka hisselerindeki alımlar, PPK toplantısından faiz indirimi beklentisinin öne çıktığını gösteriyor.

Bıçak sırtında yükseliş

Yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki gelişmeler hisse senetlerine ve alternatif piyasalara olumlu yansıyor. Ancak gerek komşu ülkelerdeki riskler, gerekse yurt içerisindeki siyasi tansiyon, piyasalardaki olumlu gelişmelerin bıçak sırtında fiyatlamasına neden olduğunu hatırlatıyor. Rusya-Ukrayna gerginliğinin tırmanması, riskli varlıklarda kısa vadede etkisini gösterecek hareketlenmelere neden olabilir.
Öte yandan ekonomik verilerdeki oynaklığa bağlı olarak değişen kararlar, istikrarlı bir fiyat hareketinin yaşanmasının zor olduğunu gösteriyor. Bu nedenle gerek dolar kurunda gerekse faiz ve borsada belli bantlar içerisinde dalgalanmalar kendini gösterebilir.

Bankacılık ve gayrimenkul öne çıkabilir

Faizde gözlenecek indirimle birlikte borsada, kısa vadede özellikle bankacılık, gayrimenkul, perakende, otomotiv hisseleri olumlu etkilenecek hisselerin başında geliyor. Düşük faizler konut ve otomotiv sektöründe tüketici kredilerini olumlu etkilerken sektörlerin canlı kalmasını sağlayacak. Cazip krediler talebin devamlılığını sağlarken sektörlere olan yönelimi de artıracaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • doktor X27 Ağustos 2014 10:47

    Borsada sabırlı olan kazanır. En küçük bir haberde satış yapan kaybeder (Türk yatırımcılar)