E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYemen'de sefaletin önüne geçilemiyor---

Yemen'de sefaletin önüne geçilemiyor

Yemen'de sefaletin önüne geçilemiyor
13 Kasım 2018 - 08:43 borsagundem.com

İngiltere Dışişleri Bakanı Hunt, "Yemen'de savaşa son ihtimali var ancak insani durum çok umutsuz" dedi

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Yemen'de dört yıla yakın süredir devam eden savaşın sona ermesi için müzakerelere başlanması ihtimalinin şimdi "daha gerçek" olduğunu söyledi.

Dün bölgeye giden Hunt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileriyle yaptığı görüşmelerden sonra, bu ihtimalin Suudi Arabistan'ın kendilerine karşı mücadele eden 50 yaralı Husi militanını tedavi için Oman'a gönderme kararının ardından daha güçlendiğini belirtti.

İki ülkenin başkentlerindeki görüşmelerden sonra Reuters'e açıklama yapan Hunt, "İnsani olarak çok acil bir durum var; dolayısıyla herkese karşı karşıya olduğumuz durumun ciddiyetini ısrarla anlattım" dedi.
Hunt, Yemen'deki çarpışmalarda bir ölçüde sükunet sağlanmış olmasının cesaret verici olduğunu, buna rağmen durumdaki aciliyetin devam ettiğini söyledi.

Suudi Arabistan'ın liderlik ettiği askeri koalisyonun güven artırıcı önlemler alınması konusunda üzerine düşeni yapmak için gerçek bir istek gösterdiğini belirten Hunt, koalisyon güçleri ile çarpışan Husi militanlarının da aynı şeyi yapmaları gerektiğini vurguladı.

İngiltere Dışişleri Bakanı, geçen ay İstanbul'da ülkesinin başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin sorumlularının adalet önüne çıkarılması yolunda "gerçek bir ilerleme" olduğunu ve bu konuda süren yasal işlemler hakkında "pek yakında" bir haber almayı beklediğini söyledi. Hunt, Suudi yetkililere, kendileriyle müttefik olan ülkelerin Kaşıkçı cinayetinin bir daha tekrarlanmayacağını bilmelerinin çok önemli olduğunu belirttiğini söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)