E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYellen'n faiz açıklaması BİST'i ne kadar etkiler---

Yellen'n faiz açıklaması BİST'i ne kadar etkiler

Yellen'n faiz açıklaması BİST'i ne kadar etkiler
29 Ağustos 2016 - 08:42 borsagundem.com

Meksa Yatırım, Fed Başkanı Yellen'ın faiz açıklamalarının ardından haftanın ilk gününde piyasaları değerlendirdi

BIST100 Endeksi dünü 329 (% 0.88) puanlık yükseliş ile 77.119 seviyesinden ve 2.663 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste dalgalı seyir sürerken bono faiz oranları ve döviz kurları ise sakindi.

FED başkanı Yellenin açıklamaları, terör eylemleri, Türkiye'nin Suriye'ye düzenlediği harekat, siyasi gelişmeler, FED başta olmak üzere merkez bankası kaynaktı gelişmeler, dış borsalar ve petrol fiyatları izlenen gündem başlıkları. Suriye harekatının piyasalar üzerindeki etkisi diğer ülkelerden kabul görmesi nedeniyle azaldı. Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan saldırının ardından Cizre ile birlikte terör eylemleri tekrar gündeme oturdu. FED başkanı Yellen'in açıklamaları piyasaları dalgalandırdı. Konuşmanın girişinde faiz artışına vurgu yaparken devamında dolardaki değerlenmenin ihracata yaptığı baskıdan ve gelecekte varlık alımlarından söz etmesi farklı algılara neden oldu. Yellen'in açıklamalarının etkisi açılışta olumsuz yansıma gösterse de etkisi kısa süreli olabilir. Piyasalarda temkinli iyimserlik sürüyor.

Endeks tepki alımlarına rağmen çıkış trendinin altında işlem görmeye devam ediyor. İlk destekler 76.600-76.200 seviyelerinde. Sonraki destekler 75.500-75.000 seviyelerinde bulunuyor. İlk dirençler ise 77.500 ve 78.000 seviyelerinde. Çıkışın devamı için 78.000 seviyesinin geçilmesi önemli. Bu durumda sonraki dirençler 79.000-79.350 seviyelerinde görülüyor. Endeks güne düşüşle başlayıp destek noktalarında tepki alımlarıyla karşılaşabilir.

Meksa Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 29.08.2016

 

Borsa güne yüzde 0.48 eksi puanla başladı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)