E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen'in halefi Gary Cohn mu olacak---

Yellen'in halefi Gary Cohn mu olacak

Yellen'in halefi Gary Cohn mu olacak
12 Temmuz 2017 - 12:18 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın Yellen'in görev süresinin dolmasının ardından Fed Başkanlığına Başekonomi Danışmanı Gary Cohn'u atayabileceği iddia edildi

Politico'da yer alan ve konuya yakın 4 kaynağa dayandırılan habere göre ABD Başkanı Donald Trump, Fed Başkanlığı'na Ulusal Ekonomi Konsey Direktörü ve Başekonomi Danışmanı Gary Cohn'u atayabilir.

Beyaz Saray ve Hazien Bakanlığı kaynakları eski Goldman Sachs Başkanı olan Cohn'un kabul etmesi halinde Fed Başkanı olacağını belirtiyor.

Cohn, CNBC'ye geçtiğimiz günlerde verdiği mülakatta bu iddialara dair, "Şu anda harika bir işim var, Başkan'a hizmet ediyor olmak bir hayalin gerçek olmasıydı" yanıtını vermişti.

YELLEN 2018'DE AYRILIYOR

2013 yılında ABD Başkanı Barack Obama, Ben Bernanke'den boşalan koltuğa bankanın halihazırda başkan yardımcısı olan Janet Yellen'i aday göstermiş, Yellen, 3 Şubat 2014'de başkanlık koltuğuna oturmuştu. Fed'in tarihinde ilk kadın yönetici olan Yellen'ın 4 yıllık görev süresi Şubat 2018'de sona eriyor.

Trump geçen Mayıs ayında Yellen'i ilk dört yıllık görev süresi dolduğunda büyük ihtimalle yeniden aday göstermeyeceğini söylemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)