E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen sonrası Asya hisseleri geriliyor---

Yellen sonrası Asya hisseleri geriliyor

Yellen sonrası Asya hisseleri geriliyor
29 Ağustos 2016 - 07:09 borsagundem.com

Asya hisse senetleri, Fed Başlanı Yellen'ın faiz artırımı beklentilerini güçlendiren açıklamaları sonrası değer kaybetti

Japonya hariç Asya hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımı için durumun güçlenmekte olduğunu söylemesinin ardından değer kaybetti. Japonya hisse senetleri, yendeki zayıflama ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) ihtiyaç olursa teşviği artırabileceğini açıklamasının etkisiyle ralli yaptı.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi, Haziran ayından bu yana ilk ke iki hafta üst üste düştükten sonra, Tokyo saati ile 09:12'de yüzde 0.8 aşağıda seyrediyordu. Yellen Cuma günü Jackson Hole'da yaptığı konuşmada, para politikasını sıkılaştırmak için durumun güçlenmekte olduğunu söyledi. Yellen, faiz artırımının zamanlamasına ilişkin bir şey söyelemezken, Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Eylül ayında artırımın mümkün olduğunu kaydetti.

Merkez bankacıları ekonomilerini deflasyona düşmekten kurtarmak için para politikasına ilişkin duruşlarını tekrar teyit ederlen, Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitme olasılığı, bir hafta önceki seviyesi olan yüzde 22'den yüzde 42'ye çıktı ve Aralık ayı için bu olasılık yüzde 65 seviyesinde.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Piyasalar üzerinde ılımlı bir baskı olacak," dedi ve "Fed verilere çok fazla bağımlı durumu devam ediyor ve bu durum, küresel piyasalrın önüne bir sonraki engel olan Cuma günkü ABD tarım dışı istihdam verisini getiriyor. Bu veri şimdi piyasaların kısa vadeli yönükonusunda önem kazandı" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya'da Topix Endeksi yüzde 2.2 ile Temmuz ayından bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. Yen, BOJ guvernörü Haruhiko Kuroda'nın ihtiyaç duyulduğunda para politikasını daha da gevşeteceği taahhüdünü tekrrlamamasının ardından, Jacksone Hole'daki yorumlarında ekonomik teşviği "tereddütsüz" artıracağını söylemesi sonrası, altı haftayı aşkın sürenin en büyük düşüşünü yaptı.

Güney Kore'de Kospi ENdeksi yüzde 0.5 düştü. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.1 geri çekilirken, Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi fazla değişmedi.

Kaynak-BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)