E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen istihdama değindi---

Yellen istihdama değindi

Yellen istihdama değindi
11 Şubat 2014 - 15:37 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen'in, Senato'da yapacağı konuşmanın detayları açıklandı

Fed'in yeni başkanı Janet Yellen, istihdam piyasası şartları ve enflasyonda ilerlemenin devam etmesi halinde Federal Açık Piyasa Komitesi'nin büyük olasılıkla varlım alım hızını ölçülü bir şekilde daha da azaltacağını söyledi.
Janet Yellen, bugün saat 17.00'de başlayacak Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi toplantısında yapacağı sunumun metnini basın ile paylaştı.
Yellen sunumunda, son dönemde açıklanan zayıf ekonomik verilerin Fed''i aylık tahvil alım miktarını her ay 10'ar milyar dolar azaltma stratejisinden dönülmeyeceğinin sinyalini verdi. Bununla birlikte Yellen, tahvil alım programına ilişkin kararların önceden alınmadığını, ekonomik görünümün, maliyet ve faydanın programın hızında belirleyici
olduğu da vurguladı. 
Yellen sunumunda ayrıca, işsizlik oranının istihdam piyasasının tamamına ilişkin bir görünüm ortaya koymadığını ve hala çok sayıda Amerikalının işsiz olduğunu da belirtti. Yellen, para politikası açısından belirlenen işsizlik oranı eşiğine ulaşılmasının faiz oranlarının artırılması için bir eşik olmadığı tekrarladı ve eşiğine ulaşılmasının sadece daha geniş bir ekonomik görünümün faiz artırımını haklı gösterip göstermeyeceğini düşünmeye başlamanın uygun olacağına işaret edeceğini ifade etti.

Yellen, ABD istihdam piyasasında iyileşme olduğunu, ancak iyileşmenin tamamlanmasından hala çok uzak olduklarını da söyledi.
Yellen, Fed'in işsizlik oranının düşürülmesine ve enflasyon oranının belirlenen yüzde 2'nin hemen altı-üstü seviyesinde kalıcı hale getirilmesi taahhütüne bağlı olduğunu da vurguladı. 
Yellen, ABD ekonomisinde 2014 ve 2015'de ılımlı büyüme beklediğini de ifade etti.
Yellen sunumunda ayrıca, en büyük 30 banka holding şirketine uygulanan stres testlerinin sonuçlarını Mart ayında almayı beklediklerini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)