E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYellen Eylül faiz artırımı için açık kapı bıraktı---

Yellen Eylül faiz artırımı için açık kapı bıraktı

Yellen Eylül faiz artırımı için açık kapı bıraktı
27 Ağustos 2016 - 07:27 borsagundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Başkan Janet Yellen'in konuşmasının Eylül ayı faiz artırımı olasılığı için açık kapı bıraktığını söyledi

Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Başkan Janet Yellen'in konuşmasının Eylül ayı faiz artırımı olasılığı için açık kapı bıraktığını söyledi.

Fed'i izleyenlerin Eylül ayında bir hareket bekleyip beklememeleri ve iki faiz artırımının bu yıl mümkün olup olmadığı yönündeki sorulara cevap veren Fischer, "Başkan'ın buguünkü açıklamaları iki soruya da verilecek 'evet' cevabıyla tutarlı." dedi.

Fischer, ABD,'nin tam istihdama epey yakın olduğunu ve enflasyonun yüzde 2 olmasa dahil hedefe yaklaştığını söyledi ve ABD büyüme görünümüne yönelik kritik sorunun istihdam değil verimlilik olduğuna dikkat çekti.

CNBC'de konuşan Fischer, "Son üç aydır çok güçlü istihdam verileri aldık ve Ağustos verisi gelecek diğer verilerle birlikte kararımızda etkili olacak." dedi ve kanıtların ekonominin güçlendiği yönünde olduğunu belirtti.

Fed'in alanında tek olmadığını ifade eden Fischer, kanun yapıcıların da ABD ekonomisini desteklemede yardım etmeleri gerektiğini söyledi.
Fischer, Fed'in faiz eğrisinin gerisinde olduğunu düşünmediğini söyledi ve olmamız gerektiği yerdeyiz vurgusunu yaptı.
Fed Başkan yardımcısı ayrıca düşük faizlerden gelişen varlık fiyat balonlarının işaretlerini görmediğini de sözlerine ekledi.

BloombergHT

FED Başkanı Yellen kafaları karıştırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çobanyıldızı28 Ağustos 2016 13:45

    Yellen özellikle kafaları karıştıran tilkinin tekidir. Ben size tahminimi söyleyeyim. Faiz artışları Eylül ve devamında çok az miktarlarda olacak ve orta vadeki yükselişin önüne set olamayacak.