E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYellen bu sefer güvercin değil---

Yellen bu sefer güvercin değil

Yellen bu sefer güvercin değil
11 Nisan 2017 - 10:42 borsagundem.com

Fed Başkanı Yellen, ABD ekonomisinin güçlendiğini söyledi

Fed Başkanı Janet Yellen dün akşam Michigan Üniversitesi’nde katıldığı bir etkinlikte konuşma yaptı. ABD ekonomisinin oldukça sağlıklı olduğunu belirten Fed Başkanı konut sektörünün daha önce olduğundan biraz daha sağlam olduğunu ve tüketicilerin ekonomiye destek sağladığını söyledi.

‘İleriye baktığımda ekonominin ılımlı büyüme trendine devam edeceğini düşünüyorum’ diyen Yellen daha önceleri ekonomiye destek verebilmek için gaz pedalına tüm gücümüzle basmak zorundaydık ama artık o kadar desteğe gerek kalmadı ifadelerini kullandı.

Şu anki para politikasının nötr olduğunu, faiz artışları konusunda geride kalıp daha sonra hızlı faiz artırmak pozisyonunda kalmak istemediklerini dile getiren Yellen, enflasyonun kendi tahminine göre hala %2.00’nin biraz altında olduğunu ekledi.

Para politikasında ekonomiye destek vermek için eskisi kadar gaza basmak zorunda değiliz ve para politikası duruşunun nötre döndüğüne dair yorumlar Yellen’in daha önceki temkinli açıklamalarının aksine dolar için oldukça pozitif aslında.

Fakat dolar fiyatlamalarına baktığımızda bunun pek de piyasaya yansıdığını söyleyemeyiz. Sonuç olarak bu sene içerisinde en iyimser durumda Fed’in üç faiz artışı daha yapma ihtimali var ve bu konuşma bunu değiştirmedi.

Dolar endeksi 101.30 seviyelerine kadar tırmandıktan sonra biraz gevşiyor ve Avrupa seansı başlarken 101.00 seviyesinde. Dünkü raporumuzda dikkat çektiğimiz trend direnç hattı kritik ve kırılması daha yukarılara iştah açısından önemli bir gösterge olur.

Asya borsalarında haftanın ikinci gününde karışık bir görüntü var. Çin Şangay endeksi %0.60, Avustralya ASX %0.28, Hindistan SENSEX %0.54 primliyken Japonya Nikkei %0.40, Hong Kong HSI %0.90, Güney Kore KOSPI %0.44 ekside.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)