E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeliz Karabulut piyasaları mercek altına aldı---

Yeliz Karabulut piyasaları mercek altına aldı

Yeliz Karabulut piyasaları mercek altına aldı
17 Nisan 2014 - 16:49 borsagundem.com

ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, MB’nin faiz kararını ve doların seyrini yorumladı

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM
Piyasaların gündemi, Merkez Bankası’nın faiz kararı ve dolardaki hafif dalgalı seyir… Ekonominin aktörleri kadar yatırımcılar da bu ikiliyi dikkatle izliyor. Peki, Merkez’in bu kararı nedir, dolar nereye gidiyor? Sermaye Piyasalarının genç ama usta ismi ALB Menkul Değerler Araştırma Müdürü Yeliz Karabulut, konuya çarpıcı bir yorum getirdi. Faiz indirimi için “Fazla telaffuz edilmesini doğru bulmuyorum” diyen Karabulut dolar kuru için de hareketlenme olabileceğini belirterek, kur rakamını verdi. Yeliz Karabulut şöyle konuştu:
 
FAİZ İNDİRİMİNİN ÇOK FAZLA TELAFFUZ EDİLMESİ DOĞRU DEĞİL

 
Faiz artırımının 2014’ün ilk çeyreğinde olabileceğini düşünüyoruz. Ama burada ABD ekonomisinin düzelmesiyle doğru orantılı olacaktır. Yüzde 1.7’ye yükselmiş bir enflasyon gayet olumlu. Enflasyonda yukarı yönlü bir hareket olursa,  yani yüzde 2’ye vardığı zaman faiz artırımından geçebilir diye düşünüyoruz. Tabi faiz artırımı olduğu zaman da gelişmekte olan ülkelerde tekrardan bir sıkıntı yaşanabilir. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde faiz indiriminin çok fazla telaffuz edilmesi bence çok fazla doğru değil.

Birde şöyle bir şey var. Mesela faiz artırımında 550 baz puan birden artırdık. Bazı şeyleri erken veya geç yaparsanız daha fazla mesafe almanız gerekiyor. Daha sert uygulama yapmanız gerekebiliyor. Bunu kademeli olarak yapsaydık ya da vaktinde hareket edebilseydik belki 550 baz puan artırmak zorunda kalmayabilirdik. Ama bu ihtiyaç dahilinde TL’nin aşırı değer kaybetmesi nedeniyle sert bir önlem almak zorunda kaldı Merkez Bankası.

Dolar/TL açısından baktığımız zaman ise kritik nokta 2.11,80 ve 2.13 aralığı. Dolar/TL bu seviyelerin üzerinde tutunursa,  2.17-2.19 doğru bir hareketlenmenin olabileceğini düşünüyoruz…”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)