E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriYDA'dan 4 yıl vadeli tahvil ihracı---

YDA'dan 4 yıl vadeli tahvil ihracı

YDA'dan 4 yıl vadeli tahvil ihracı
26 Temmuz 2016 - 03:27 borsagundem.com

Son yılların en büyük özel sektör tahvil ihracında bir ilk gerçekleşerek Türk Lirası cinsinden 4 yıl uzun vadeli ilk özel sektör tahvil ihracına imza atıldı

Darbe girişimi, S&P’nin ülke notunu düşürmesi, olağanüstü hal ilan edilmesi, özel sektör tahvil piyasasında yaşanan ihraç iptalleri ve temerrütleri gibi peş peşe yaşanan olağanüstü koşullar nedeniyle morallerin bozulduğu bugünlerde, Ankara merkezli YDA Group; yüzde 40’ını küresel yatırımcıların aldığı, başarılı tahvil ihracı ile ekonomi gündemine damga vurdu.

Bankaların dahi planlanmış ihraç taleplerini geri çektiği bu dönemde, YDA Group 200 milyon TL’lik tahvil ihracına çıktı. En uzun vadenin 3 yıl olduğu ‘Borçlanma Araçları Piyasası’nda daha önce hiç test edilmemiş 4 yıl uzun vadeli, aynı zamanda düşük faizli ve yüksek rakamlı ihraca 250 milyon TL talep geldi. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) 70 milyon TL aldığı tahvil ihracına, aralarında yabancı ortaklı bankaların, portföy yönetim şirketlerinin ve sigorta şirketlerinin de bulunduğu yabancı yatırımcılar ve yerli yatırımcılar katıldı.

ÇILGINLIK DEDİLER

Şehir hastaneleri ile büyük gayrimenkul projeleri inşa eden, maden, tarım, sağlık ve enerji yatırımları da bulunan YDA Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, tahvil ihracı hakkında şunları söyledi: “Olağanüstü olumsuz şartlarda, bize böyle bir zamanda ihraç yapmaktan vazgeçmemizi, üstelik en uzun vadenin 3 yıl olduğu normal piyasa koşullarında dahi hiç kimsenin daha önce denemeye cesaret edemediği 4 yıl vadeli, düşük faizli ve yüksek rakamlı böyle bir ihraca bu konjonktürde çıkmanın çılgınlık olduğunu söyleyenler oldu. Ama biz, tüm dünyaya ülkemize ve ekonomimize güvendiğimizi göstermenin en doğru zamanı dedik ve grubumuzun da finans piyasalarındaki yüksek itibarına inanarak ihracımızı gerçekleştirdik.” Piyasalardaki karamsar havayı dağıtarak ‘Game Changer’ (oyun değiştirici) olduklarını belirten Arslan, şunları söyledi: “Piyasanın içinde bulunduğu koşullarda sadece firmamız için değil, ülkemize ve piyasalara duyulan güveni pekiştiren bu ihracımızla finansman kaynaklarımızı çeşitlendirmekle kalmayıp, aynı zamanda Konya Şehir Hastanesi gibi Türkiye’deki önemli altyapı projelerimiz için uzun vadede öz kaynak finansmanı da sağlamış bulunmaktayız. Bu tahvil ihracı sonucunda sağlayacağımız kaynağın bir kısmını da kısa vadeli kredilerimizin yapılandırılmasında kullanacağız. Ülkemizde ve uluslararası piyasalarda yaşanan tüm güncel sıkıntılara rağmen tahvil ihracımıza katılım sağlayan, Türkiye’de bir ilki başararak 4 yıl vadeli ihracımıza destek veren, piyasalara da moral aşılanmasına vesile olan, ülkemize ve YDA’ya inanan, özveriyle çalışan finans ekibime ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)