E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYazar Necmiye Alpay tutuklandı---

Yazar Necmiye Alpay tutuklandı

Yazar Necmiye Alpay tutuklandı
31 Ağustos 2016 - 21:12 borsagundem.com

Özgür Gündem gazetesi soruşturmasında tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen gazetenin Yayın Danışma Kurulu Üyesi, dilbilimci-yazar Necmiye Alpay tutuklandı

Terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesine ilişkin soruşturma kapsamında savcılıkça tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen Necmiye Alpay, Nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği'nde sorgulandı.

Alpay'ın, savcılık ifadesini tekrar ettiği belirtildi. Hakimlik, Necmiye Alpay'ın "öngörülen cezanın miktarı, gazetedeki yayınlar ve yazılar, gazete içerisindeki konumu, serbest kalması halinde kaçacağı" gerekçeleriyle "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

3 YÖNETİCİ TUTUKLANDI

Özgür Gündem Gazetesi'nin kapatılmasından sonra gözaltına alınan gazetenin ‘Yayın Danışma Kurulu' üyesi yazar Aslı Erdoğan, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "PKK silahlı terör örgütü olmak", Genel Yayın Yönetmeni Bilir Kaya ile Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ise "PKK silahlı terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla tutuklanmıştı.

EREN KESKİN TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDI

Gazetenin eski Genel Yayın Yönetmeni avukat Eren Keskin ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

4 KİŞİ ARANIYOR

Özgür Gündem Gazetesi hakkında verilen kapatma kararının ardından haklarında gözaltı kararı verilen 9 yöneticiden, gazetenin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı, Yayın Danışma Kurulu üyeleri Bilge Contepe, Filiz Koçali ve yazar Ragıp Zarakolu ise adreslerinde bulunamamıştı. 4 şüpheli aranıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)