E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYavru vatanda başbakanın TL sözlerine tepki---

Yavru vatanda başbakanın TL sözlerine tepki

Yavru vatanda başbakanın TL sözlerine tepki
23 Mayıs 2018 - 14:49 borsagundem.com

KKTC Başbakanı Erhürman’ın dövizdeki artışla ilgili dile getirdiği, “Türk lirasından çıkış ya da sabit kur rejimi dahil tüm önlemler masamızda” yönündeki açıklaması, ekonomi dünyasında, düşünülmeden yapılmış bir konuşma diye nitelendirildi

KKTC eski Maliye Bakanı ve ekonomist milletvekili Ersin Tatar, “Kredi verenler seçim öncesi Türkiye’yi sıkıştırıp faizden daha fazla kazanmak için dövizi artırıyor, Türkiye ise, faiz artırmamakta direniyor, olan bu” dedi.
 
TÜRK LİRASINDAN ÇIKIŞ İMKÂNSIZ

Anamuhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekili Ersin Tatar, KKTC’nin Türk lirasından başka bir para birimine geçmesinin ekonomik ve siyasi birçok nedenle imkânsız olduğunu belirterek, Başbakan’ın ayakları yere basmayan açıklaması ile spekülatif beklentiler yarattığını söyledi.

MAAŞLARI KİM ÖDEYECEK?

Tatar, “Başbakan Türk lirasından çıkışı dile getiriyor, ama burası Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir, Türkiye ile çok sıkı bağları vardır. Biz ambargo ve izolasyon altındayız. KKTC bütçesinin yüzde 30’unu Ankara karşılıyor. Bütçeden yılda memurlara 2 milyar lira maaş ödeniyor. 70 bin kişi maaş alıyor. Peki, bunun finansmanı nasıl olacak, mali desteği nereden bulacağız?” diye konuştu.

Tatar şöyle devam etti: “Hükümet bir şeyler yaparak, dövizin artması nedeniyle Kıbrıs Türk halkının alım gücündeki düşüşü engellemek istiyorsa, Türkiye ile istişaresini koruyacak. Akaryakıt, elektrik zamlarını durdur, temel girdi maliyetlerini düşürmeye odaklan. Okul ve ev kira ücretlerini Türk lirası yap.

Öyle anlaşılıyor ki, kredi veren yabancı kuruluşların amacı Türkiye üzerinde faiz marifetiyle daha fazla para kazanmaktır. Türkiye hükümetini bu yüzden sıkıştırıyorlar. Türkiye de faizleri yükseltmeme konusunda direniyor. Böylece faiz yükselmediği müddetçe doların fiyatı da yükseltiliyor. Esas olay budur.”(Ömer Bilge/Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN TOSUN23 Mayıs 2018 15:31

    ESAS OLAY O DEĞİL,ESAS OLAY 1. ÜLKEYE SICAK PARA SOKMAYACAKSIN(SICAK PARA DONUNU ALASIYA KADAR DURUR,DONUNU ALINCA KAÇAR GİDER,KAZIKLANDIĞINLA KALIRSIN.2.BORSAYA YABANCILARI SOKMAYACAKSIN(BORSA SICAK PARADIR MEMLEKETİ SÖMÜRÜR,DOYMAK BİLMEZ,DEVAMLI KAZIKLAMAYA ÇALIŞIR KAZIĞI ATTIMI KAÇAR) 3. DOLARLA VE YABANCI PARAYLA BORÇLANMAYACAKSIN 4. DOĞRUDAN YABANCI YATIRIMCIYI ÜLKEYE SOKACAKSIN VE % 49 DAN FAZLA PAY VERMEYECEKSİN,YERLİ ORTAKLA ALACAKSIN.KURLARI SABİT KUR SİSTEMİNE GEÇECEKSİN,EN DÜŞÜK 1 TL.YE YAKIN TUTACAKSIN.KURLARI VE FAİZİ MALİYE YÖNETECEK MERKEZ BANKASI DEĞİL,MERKEZ BANKASI PARA İŞLEMLERİNE BAKACAK,ENFLASYON,FAİZ HÜKÜMETİN VE MALİYENİN İŞİ,MERKEZ BANKASININ DEĞİL,ONUN İÇİN HÜKÜMET GÖBEĞİNİ KESECEK,MERKEZ BANKASINA KESTİRMEYECEK,O ZAMAN DÜZELİR, 5.YERLİ İKAME ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİLECEK

  • cık23 Mayıs 2018 17:04

    Ülkende yeterli sermaye birikimi yok, şirketlerinin büyümesi nerden para bulup fonlayacaksın, mecbursun dışardan dövizle borçlanmaya. BES e karşı çıkanlar, ülkeye nasıl zarar verdiklerinin farkinda değil. Söyledikleriniz maalesef uygulanabilir değil. Yabancı sermaye o şartlarda ülkeye girmez.