Ana SayfaPiyasaYatırımcının Usaş merakı---

Yatırımcının Usaş merakı

1 / 2
Yatırımcının Usaş merakı
24 Kasım 2014 - 11:54 www.borsagundem.com

Bu günlerde Borsa İstanbul’da gündem Usaş. Hakkında manipülasyon suçlaması yapılan Rıza Kutlu Işık'ın şirketi Usaş Yatırımlar Holding'de ortak satışları artarak devam ediyor. Yatırımcı da haklı olarak soruyor: “Elimdeki Usaş’ı tutmamın riski var mı? Birkaç gündür dip olmasının dayanağı geçerli bir sebep mi? Teşekkür ederim… Sadettin Dalkılıç”. Yatırımcının bu sorusunu yakın plana alan Yatırımcı Masası, şirketi ve hisseyi analiz etti. İşte o yanıt: 

SPEKÜLATİF YAPISI İLE ÖNE ÇIKIYOR

Bir hissenin elde tutulmasının riskli hale gelmesi için alım sırasında mevcut olan koşullarında ciddi bir değişim yaşanması gerekiyor. Usaş’ın ise uzun süredir var olan yapısında ciddi bir değişim söz konusu değil. Ancak bu tespiti firmaya yönelik olumlu bir değerlendirme olarak algılamak yanlış olur. Zira kast ettiğimiz daha başından itibaren Usaş’ın alım için uygun olmayan bir yapıya sahip olduğunun bilinmesi gerektiğini hatırlatmakla ilgili.
Borsada bir firmaya ait hissenin alınması için her şeyden önce büyüyen yapıya sahip olduğunu görmek gerekiyor. Bunun anlamı gerek gelirlerinde gerekse kârında belli bir istikrarı yakalayabilmiş olmasının önemli olduğunu görebilmek. Ancak Usaş için bunu söylemek zor. Şirket, sermaye tutarını artırmasına rağmen esas faaliyetlerinden dolayı sürekli zarar ediyor. Son açıklanan 2014 yılı dokuz aylık faaliyetlerinden dolayı da zarar söz konusu. Geçmiş yıl sonu kârlılık yapısında da istikrarsız iniş çıkışlar gözlenmekte. Tüm bu mevcut yapı hissenin yatırım yapmaya elverişsiz bir kimliğe sahip olmasına neden olmakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)