E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılarda erken seçim korkusu---

Yatırımcılarda erken seçim korkusu

Yatırımcılarda erken seçim korkusu
30 Ekim 2014 - 20:49 borsagundem.com

Yunanistan’da erken seçim ihtimali, yatırımcılar için önümüzdeki 4 ayı ciddi anlamda sarsıntılı hale getirebilir

Yunanistan’ın İdari Reform Bakanı Kyriakos Mitsotakis, hükümetin erken seçim ihtimalini ortadan kaldırmaya çabalaması nedeniyle yatırımcının önümüzdeki 4 ayda ciddi sarsıntılara hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Başbakan Antonis Samaras’ın parlamentoda Cumhurbaşkanı seçebilecek nitelikli çoğunluğa ulaşmak için Şubat’a kadar zamanı var. Aksi takdirde kurtarma planlarına karşı çıkan muhalefetteki Syriza Partisi erken seçime gidilmesini sağlayacak. Mitsotakis’e göre ise bu durum Yunan seçmeni ülkenin euro ile devam etme durumunun sallantıda olduğu 2012 seçimlerindeki ikileme geri döndürecek.

Mitsotakis verdiği bir röportajda “Şubat’a kadar bir belirsizlik ortamı yaşanacak. Erken seçim korkusu ve olası seçimlerin normal olmayan bir parti tarafından kazanılma ihtimali volatiliteye neden oluyor” açıklamalarını yaptı.

10 yıl vadeli Yunan devlet tahvil faizi bugün 55 baz puan yükselerek Atina saati ile 12:48’de yüzde 8.12 oldu. Bu yükseliş son 2 haftanın en serti olurken, satış dalgası Eylül’de Samaras’ın ülkeyi ayakta tutan uluslararası yardımı kesmesiyle başlamıştı.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)