E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılara 'hırs' uyarısı!---

Yatırımcılara 'hırs' uyarısı!

Yatırımcılara 'hırs' uyarısı!
04 Mayıs 2016 - 12:34 borsagundem.com

Prudential Financial şirketinin CEO'su David Hunt, yatırımcıları hırslarına yenik düşmemeleri konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM/DIŞ HABERLER

Dünya genelinde 1 trilyon dolarlık varlık yönetimi yapan dev şirket Prudential Financial şirketinin CEO'su David Hunt, yatırımcılara çok ciddi uyarılarda bulundu.

Bloomberg'de yer alan habere göre Hunt, yatırımcıların yatırımlarından yüzde 10 ve üzeri kazanç elde etme hırslarının kendilerine zarar verebileceğine işaret etti.

Hunt, "İnsanların gerçek dışı hayallerle hareket etmesi, yatırımlarından elde edecekleri kazançları riske atmalarına neden olur. Somut kazanç elde edeceklerini görmeden hareket etmek o yatırımlar için kötü sonuçlar doğurur" dedi.

Hunt, bu şekilde hareket eden yatırımcıların istedikleri kazancı elde edememelerinden de endişe ettiklerini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7204 Mayıs 2016 12:57

    Özetle; yatırım yaptığı şirkete emek harcamayan, halka açık şirketlerin hissedarları ile yönetişim ve ortak akıl üretme alanları yarattığı perspektifini içselleştirememiş, daha da yüzeysel bir deyişle; tiyo ile hisse alıp, yarın %10 karla satayım da 1 senede böyle böyle zengin olayım diye düşünen tasarruf sahiplerinin, büyüyen yatırımcılar olması, ihmal edilecek kadar küçük bir ihtimaldir...(bana göre mümkün değildir... Şu halde bahsettiğim çok boyutlu bilgi evreni bize bir tuş kadar yakın olduğu kadar, bu evrene hangi soruyu soracağımız bilgeliği kadar uzaktır... Hangi soruyu soracağımız konusu , sorgulama gerekliliğinin temeli olsa gerek.. Ez cümle kendi adıma; "hisse ne kadar yükseldi?"den daha fazla önemsediğim konu; doğru soruları bulmak adına gösterilen çabadır.. Umarım, bu çaba beni yormaya başladığı zaman..ufak ufak bu piyasalara veda edebilirim...Benim stop loss'um da bu olsun Herkese bol kazançlar

  • flamenco7204 Mayıs 2016 12:56

    Cepleri boşaltılacak hedef kitle kimlerdir: Bunu içten içe biliriz... Teşbihte hata olmaz derler. Kendi adıma ; Trafik kurallarını,otomobildeki yakınları dahil insanların hayatını hiçe sayan, hız limitlerinin çok üstünde seyredip makaslar atan şark kurnazı, kendini ispat derdinde trafik magandalarına maruz kaldığımda.."Ulan iyi ki varsınız!!...yoksa borsada nasıl karlı yatırımlar yapabilirdim.." diye düşünürüm... Yani hırslarımız bizi kısa vadeli sıfır toplam oyununa dahil ediyorsa..Bu oyunun kazananı olmayacağımız gerçeği önemini yitirmiştir ve hırslarımızın susuzluğuna su çeken dolap beygirlerine benzemeye başlamışızdır..(bu isimde bir film hatırlıyorum)

  • flamenco7204 Mayıs 2016 12:54

    Yatırım Tavsiyesi Hisse senedi yatırımı; zengin olmanın en kolay yolu ve fakat kesinlikle en kısa yolu değil... Düşünüyorum da, iyi bir şirket, tüm organları ile kar etmek, büyümek, yenilikler yaratmak gibi amaçlar uğruna eşşek gibi çalışır.. Küresel, lokal rekabetle boğuşur, kimi zaman siyasi kaygılara maruz kalır, beklenmedik gelişmeler olur, vesaire vesaire.. Biz yatırımcılar üç beş kuruş paramızla, bu şirketlerin hisselerini alırız, biz yan gelip yatarken şirketin temettüleri gelir, değeri yükselir vesaire.. Burada yüzeyde görünen kapitalist adalet çarpıklığı, derinliklerde; , yatırımcıların ceplerinden hırsları, ihtirasları, ve de umutları boşalırken biraz dengelenir...Ama her halükarda sermaye piyasalarının bu cezalandırma biçimi, varlıkları boyutsuz bir evrenden, çok boyutlu bilgi evrenine doğru çeker, orada biriktirir ve orada dağıtır...