E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar Türkiye için sıraya girecek---

Yatırımcılar Türkiye için sıraya girecek

Yatırımcılar Türkiye için sıraya girecek
25 Mart 2017 - 08:48 borsagundem.com

16 Nisan sonrası ülkeye güvenin artacağını belirten Başbakan Yardımcısı Canikli, “Türkiye için sıraya girilecek” dedi

AK Parti iktidarı döneminde yaklaşık 650 milyar liralık (180.7 milyar dolar) doğrudan yabancı yatırım girişi gerçekleşti. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, referandumda çıkacak "Evet" sonucunun ekonominin ve yatırımların güvencesi olacağını belirterek, "16 Nisan'dan sonra küresel yatırım algısı güçlenecek, Türkiye'ye güven artacak" diye konuştu.

TÜRKİYE LİG ATLAYACAK

Referandumda çıkacak "Evet" oyunun ekonomiye kazandıracaklarını Sabah'a anlatan Canikli, Türkiye'nin her alanda dinamik, rasyonel bir odak noktası ve istikrarı mühürlenmiş bir kabiliyete sahip olacağını ifade etti. Güvence altına alınmış istikrarın her alanda kılcal damarlara nüfuz edeceğini bildiren Canikli, "Türkiye'yi üst seviyelere taşıyacak. Ekonomik ve ticari bütün aktörler ülkenin açığa çıkan bu potansiyelini değerlendirmek için sıraya girecek. İş-yatırım ortamının kalitesi artacak" dedi.

15 YILDA REKOR YATIRIM

Son 15 yılda 180 milyar 724 milyon dolarlık doğrudan yabancı yatırım gerçekleştiğinin altını çizen Canikli, "Yeni sistem ile bütün araçlar daha da güçlenecek. Engelleyici değil destekleyici bürokrasiye geçiş süreci hızlanacak" diye konuştu.

HEDEFLER AŞILACAK

Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalamaktan ziyade birer birer bunları aşacak performansa ulaşacağını bildiren Nurettin Canikli, "Yeni sistemin yaratacağı kaynak ve zaman tasarrufu kalkınma hamlelerine harcanacak. Yatırımcı ve girişimciler için belirsizlik ortamı ortadan kalkacak. Koalisyon dönemlerindeki riskler sona erecek" dedi. Çalkantılı bir süreçten geçen Tükiye'nin, yeni anayasa ile sağlanacak perspektifle toparlanmasını hızlandıracağını belirten Canikli, "Siyasi, ekonomik istikrarın devamı piyasalara olumlu yansıyacak. Para piyasalarında denge sağlanacak. Makroekonomik göstergeler daha olumlu yapıya bürünecek" diye konuştu.

FİNANS GÜÇLENECEK

Yeni sistemle bankacılık ve sigortacılık başta olmak üzere tüm finans kesiminin güçleneceğine dikkat çeken Canikli, "Finans kesiminin ihtiyaç duyduğu siyasi ve ekonomik istikrar öngörülebilirliği artıracak. Yeni sistemin getirisine yönelik beklentiler de olumlu yönde seyrediyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziya26 Mart 2017 12:04

    Güne gülerek başlamak iyidir....

  • evet ciksin goruruz...25 Mart 2017 22:24

    2 ila 5 yil arasinda yabanci zaten cekilir az bi arap sermayesi kalir;yerli agalarin da cok yatirim yapacagini sanmam bir kac suluk tarzi yatirimci disinda...yerli ya da yabanci...Emip kaynaklari gecerler...

  • belli değil mi25 Mart 2017 15:33

    İnsanımı çok iyi gözlemledim. Çoğunun kişisel menfaati toplumun, ülkesinin menfaatinden üsttedir. Bu nedenle siyasetçilere de yalakalarına da güvenmem, inanmam. Onlar koltuğuna, cebine bakar. Zaten adil, hakkaniyetli, üreten bir ülke olsak abd, almanya, japonya, ingiltere, fransa gibi zengin , güçlü, dünyada karar verici, istemediğini veto edici bir ülke olurduk sadece boş boş konuşmazdık.

  • şahan25 Mart 2017 15:27

    Kara cahill xx kime inat evet diyon. avrupada seçim propagandası yapılamaz diye yasa çıkaran akepe ve yine yalandan yere oraya gidip bize izin vermiyorlar diyip ortalığı veleveleye veren yine akepe. sende git inat evet de senden zaten bi cacık olmaz

  • me25 Mart 2017 15:03

    ali senin o dediğin 10 yıllar önce. o dediğin zaman dünyada bir çok ülkede sıkıntı vardı. Yıl olmuş 2017 dünyanın konjuktürü değişmiş, yarıştığımız ülkelerin hepsi bizi geçmiş, yalanlarını başka yerlerde salla.

  • Hikmet durgun 25 Mart 2017 14:36

    Bu kadar ekonomik gostergelerden bihaber yazılar nasıl ortaya çıkıyor akıl tutulması

  • ayhan kacan 25 Mart 2017 13:24

    son 5 seneye bak çok düşmüş

  • xx25 Mart 2017 12:59

    Türk düşmanlığına ve avrupaya inat sonuna kadar evet

  • ali25 Mart 2017 12:56

    Buraya yazanlar, yoklukları, maaş alma çilelerini,ilaç ve eczane kuyruklarını,karneyle kömür satışlarını,tüp,ampul,yağ,şeker sıralarını yaşamayan insanlar gibi görünüyor.Biraz insaflı olun lütfen,kendi çıkarlarınızı değil ülke çıkarlarını düşünün.Bunca Türk düşmanları bizim iyiliğimizi mi istiyor sanıyorsunuz.Biraz da bu açıdan bakın...

  • MURATHAYAL25 Mart 2017 11:10

    Bakan yatırım için gelecekleri arap ülkeleri olarak lanse etmek istiyor ama arap ülkeleri kendi dertlerine düşmüş ve tarihlerinde ilk defa borç para arıyorlar.Zavallı duruma düşüyorlar.

  • MURATHAYAL25 Mart 2017 11:06

    Artık kanmıyoruz.AKP ülkeye zarar veriyor.

  • emekli25 Mart 2017 10:32

    Bizde sıraya girdik 16 nisanı bekliyoruz

  • Mg25 Mart 2017 10:21

    Zavallı bakan, zavallı haber!

  • Hayır Hayır 25 Mart 2017 09:48

    Eğer 16 Nisan da rejim değişir ise yabancı yatırım hayal olur.AB müzakereleri bitmesi durumunda ekonomi çıkmaza girecektir.Demokrasiden uzaklaşan bir ülkeye yatırım yapılmaz.Bu nedenle HAYIR DİYORUZ

  • yazik25 Mart 2017 09:11

    Son yillarda satacak birşey kalmayinca yatirim adi altinsa gelen para azalmis. Bakmislar satacak fabrika bitti basladilar kopru ve yollari satmaya

  • flamenco7225 Mart 2017 09:07

    Yaklaşan Kuzey Irak sorusunu başarılı bir şekilde cevaplayın bakın...Esas o zaman nasıl sıraya girecekler...