E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcılar dikkat! Kötü günler gelebilir---

Yatırımcılar dikkat! Kötü günler gelebilir

Yatırımcılar dikkat! Kötü günler gelebilir
05 Şubat 2016 - 10:59 borsagundem.com

2016 yılında kafası karışan yatırımcılar dramatik düşüşlere maruz kalabilir

Yeni yıla sert düşüşlerle başlayan piyasalarda yatırımcılar kendilerini karmaşa ve zarar ederken buldu. Uzmanlar bu durumun önümüzdeki dönemde borsalarda daha dramatik düşüşlere neden olabileceğine işaret etti.

CNBC kanalına konuşan uzmanlar, şu anda profesyonel yatırımcılarının akıllarının karışık olduğunu ve yara aldıklarını söyledi. 

Rareview Macro adlı yatırım stratejileri şirketinin analistlerinden Neil Azous, “Şu anda profesyonel yatırımcılar ve borsa işlemcilerinin ikiye ayrıldığını görürsünüz. Bir yanda aklı karışık olanlar diğer yanda da yatırımlarından zarar edenler” dedi.

Azous, müşterilerine geçtiği notta da yatırım fonlarının yıl başından bu yana yüzde 7 kayıpta olduğunu, bireysel yatırımcıların ise borsalardaki düşüşlerin etkisiyle kağıtlarından yüzde 10 ile 15 arasında zarar ettiğini ifade etti.

FARKLI ALANLARDAN GELİYOR

Analiste göre önümüzdeki dönemde borsalarsa sancılar farklı alanlardan gelmeye devam edecek.

Bunların başında piyasalardaki para musluklarını faiz artırımıyla kısan Fed geliyor. Borsalar için bir diğer sancı da petrol fiyatlarında devam etmesi beklenen düşük seyir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Çin de bir diğer etken. 

Çin’in para birimi yuanın dolar karşısında değer kaybetmesine izin vermesi ve yavaşlayan ekonomik büyümesi en büyük sorunların başında geliyor. 

Bir diğer etken ise merkez bankalarının gevşek para politikaları ve faizleri negatif seviyelere çekmesi.

YATIRIMCILARIN GÖRÜŞ AÇISI BULANIK

Analiste göre, bütün bu etkenler yatırımcıların görüş açısını bulanıklaştırıyor ve korku yaratıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hehhehhe05 Şubat 2016 18:58

    siz hiç büyük kriz yaygarasından sonra kriz çıktığını gördünüz mü?

  • nakit kral olacak .05 Şubat 2016 18:20

    borsalara büyük bir düşüş gelmek üzere özellikle çinin rezervleri bir iki aylık kalmış durumda ve büyümesi yarı yarıya düştü,rusya zaten batıyor,avrupada büyüme kalmadı faizleri bile eksi yaptılar,araplar petrol yüzünden her an batacak durumdalar borsalar daha bunları satmadı beklemeli martta çöküş olasılığı borslarda gelebilir.

  • XxX05 Şubat 2016 15:53

    SEVİŞMEK kadar güzel şey yok anladın.

  • Yunus05 Şubat 2016 14:02

    Dolar ileriki dönemde ne olur düşer mi yükselir mi ?

  • Şakir05 Şubat 2016 12:59

    Kitleleri spekülatif haberler ile yönlendirmeye çalışan adamlar bunlar. inanmayın kardeşim Dünyada ekonomik daralmaların başladığını herkez biliyor eyvallah sorun yok.. ama sermaye piyasası, borsalar, ülke ekonomilerinin en büyük dinamiklerinden birisi dolayısıyla mevcut ekonomi politikalarını iyice kötüleştirip kitleleri ve yatırımcıları sarsacak duruma hiçbir ülke sokmak istemeyecek ve güvercin tadında hareket edeceklerdir. Ne yani kendi bacaklarına mı sıksınlar ?. . George Soros'u felan sallayın yatırımlarını ucuza yapmak için millete gaz veriyor.. öteki bay kıyamet midir nedir o da aynı kafada.. . Sonuç:. Korkmaya gerek yok borsa nasılsa yükselecektir.

  • ömer05 Şubat 2016 12:28

    nakitte krizi bekliyoruz zaten sıkıntı yok kardeş.

  • nur çel05 Şubat 2016 12:25

    Yeni bir dünya kurulmadan bu kafa karişıklıgi düzelmez

  • önce gören kaybetmez05 Şubat 2016 12:18

    ihracat düşüyorsa dış borç ödemesi için döviz talebi olacağından dikkatli olmalı,ithalat ve ihracattaki gerilemeler aslında iç ve dış pazarların kötü olduğunu yansıttığından şirket karları da düşecek demektir ki bu da borsalarda düşüşlere yol açacaktır .

  • sone05 Şubat 2016 12:10

    butun dunya battı kımsa farkında degıllll.

  • xx05 Şubat 2016 11:13

    adam ticaretini artırmakl için yuanı düşük tutuyor.Bunda tedirgin olacak bir durum yok.