E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYatırımcı: “Suçu işleyen cezalandırılsın”---

Yatırımcı: “Suçu işleyen cezalandırılsın”

Yatırımcı: “Suçu işleyen cezalandırılsın”
31 Temmuz 2015 - 09:37 borsagundem.com

Yusuf Teker’in “İşlemleri ben yaptım yatırımcının suçu ne" manşetimiz büyük ses getirdi. Yatırımcıdan yorum, mail yağdı

Borsanın önemli oyuncularından Yusuf Teker’in,  “İşlemleri ben yaptım yatırımcının suçu ne” manşetimiz büyük ses getirdi. Teker’in işlem yaptığı hisselerin brüt takasa alınmasının ardından yaptığı bu açıklamayı gündeme taşıyan ve Otoritenin de büyük dikkatini çeken haberimiz üzerine yatırımcılar Borsagundem.com’u mail ve yorum yağmuruna tuttu. Yatırımcılar haberimize destek verdi.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) Salı günü açıkladığı bültendeki brüt takas uygulamalarına tepki gösteren Yusuf Teker, “Tamam diyelim ki işlemleri biz yaptık ama bu hissede alım yapan masum yatırımcının suçu ne? Belki yatırımcı hisseler yükseldi diye satıp ev borcunun taksitini ödeyecekti. İkinci seansta 1 lot işlem oldu. Hisseler taban olduğu için kimse satamıyor” diyerek kararı eleştirmiş, Borsagundem.com da bu sözleri okurlarıyla paylaşmıştı. Dün yayına girdiği andan itibaren büyük bir yatırımcı kitlesi tarafından okunan habere yorum ve mail yağdı.
 
FATURA YATIRIMCIYA KESİLMEMELİ

“Ben sevmediğim, istemediğim kişilerin tahtalarında benzer işlemler yapıp brüt takas getirtebilirim. Patronun ve yatırımcıların suçu ne? 3-5 kötü niyetli kişi istediği hisseyi brüt takasa sokabilir” diyen Yusuf Teker konuşmasına şöyle devam etmişti:  “Örnek vermek gerekirse ben bir mağazaya girdim hırsızlık yapma niyetindeyim, polis bunu fark ediyor ve mağazanın kapasına kilidi vuruyor. İçeride onlarca müşteri var. Herkes panik halinde kaçmak istiyor. Mağaza sahibi mağdur, içeride alışveriş yapmak isteyen insanlar mağdur, niye benim hırsızlık yapacağım şüphesi yüzünden polis kapıları kapattı. Hiç olur mu? Direkt beni tutuklayıp kelepçe taksınlar. Mağaza sahibinin içerdeki müşterilerin suçu ne? O zaman ben zarar vermek istediğim mağazaya girerim, polis gelir kapatır…”

Yusuf Teker’in, “İşlemleri biz yaptık ama bu hissede alım yapan masum yatırımcının suçu ne?” sözlerine sahip çıkan yatırımcılar da faturanın masum yatırımcılara kesilmesine karşı olduklarını ifade etti.  Küçük tasarruf sahipleri piyasaların geleceği açısından bütün yatırımcıların mağdur edilmesi yerine kişilere ve hesaplara yönelik tedbirlerin alınmasını istedi.

Yatırımcılar da, kötü niyetli oyuncuların istemediği tahtalarda benzer işlemler yapıp brüt takas getirtebileceğine inandıklarını belirtti.

SUÇU İŞLEYEN HİSSELERİNİ 2 YIL SATAMASIN

Bir yatırımcı “ Ev param gitti, hiçbir şey yokken tahta brüt takasa atıldı” örneğini dile getirirken bir okur da “Hisse brüt takasa sokulacağına o suçu isleyene, ‘Hisselerini 2 yıl satamazsın’ densin” diye yazdı. Okur böylelikle suçu işleyenin cezalandırılacağını küçük yatırımcının da korunacağını savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deyumi22 Ağustos 2015 17:15

    Bravo borsagundem

  • babacan07 Ağustos 2015 00:27

    borsa gundemi tebrik ediyorum sesimizi duyurdugu icin.SPK yerine BORSA GUNDEM magdurun sesi oldu

  • yt04 Ağustos 2015 12:05

    tabi ses getirir. tekerin sırtı kalın karnı tok. şimdi kimin adaına hesap açıp hangi işi yapacak bir size söyleyip yazında bürüt takasa girmeden.yatırımcı bilsin zarar etmesin..teker masum adam onun hiç günahı yok çünkü adam istanbul da adanada kaç kişiye bakıyor kolaymı sonuçta spk affetmesi lazım. ama allah afetmez.

  • Babacan03 Ağustos 2015 13:51

    uşak seramikte operasyon var dikkat edin Sak'ın bulaşmayın yazık olur

  • filozof02 Ağustos 2015 17:54

    feniş nasıl/neden gözaltına alındı,niye hala orada,spk,bist uyglamaları tam alaturkalık,hak-hukuku-adalet kavramlarından bihaberler.

  • Trader32101 Ağustos 2015 14:38

    Bu işi Yusuf tekere indirgemeyin Dünya'nın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yok bakın olan bize oluyor internet yasağı brüt takas be demek bu öl demek kağıtların paçavra oldu demek seans bitiyor bir bakmışsınki hiç bir uyarı gelemesen yasak ve internet erişimi engellemesi satamıyorsun

  • hür31 Temmuz 2015 17:04

    teker sen işini bilin su akar yatagını bulur.

  • tv31 Temmuz 2015 12:56

    yazıklar olsun şirketini borsaya sokupta insanların emegini hiç eden şirkete aldıkları paraları yiyemesin kırk hastalıga yakalansın ranlojistik ranlo ranlo

  • ^31 Temmuz 2015 12:55

    glyho halka arzının iptalinde global limanda kimler parayı vurdu SPK incelemesini çok merak ediyorum.10 sene sonra bir çay parasına çıkıp aaaaaaaaaaa biz bulduk derler olan ky olur.bakalım ne olacak finans okur yazarılık diyerek hataları kapatmaya çalışıyorlar.ders niteliğinde bir olay

  • MERT2231 Temmuz 2015 12:36

    BORSAYI BU HALE GETİRENLER UTANSIN...YATIRIMCIYI KOVMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILIYOR.HİSSE DÜŞERKEN NEDEN UYGUNLANMIYOR...

  • ali çok haklı31 Temmuz 2015 12:18

    ali arkadaşıma katılıyorum. bu tür suçu işleyenler zatenb patronla gizli anlaşmalı hareket ediyorlar. hiçbir manipülasyon patron desteği olmadan işlenmiyor ki.. ve bu adamlar kendileri suç işlediğini kabul edip, sözde diğer yatırımcıların hakkını savunuyorlar. Diğer yatırımcıları soymak için fiyat hareketi yapıp suç işleyene mi kaldı masum yatırımcıyı savunmak. bunların derdi başka. 2-3 hesap üzerinden suçlu şekilde fiyat hareketi yapmak. geri kalan 30 gizli hesap üzerinden işlerini görmek. esas amaçları diğer 30 stoklu ve yine kendi hesaplarını cezadan kurtarmak.. ANLAMADILAR SANILMASIN.

  • Hisseci31 Temmuz 2015 11:19

    Her tahta brüt takasa alınınca taban olmuyorki eğer orda manipülasyon varsa o tahtalar taban oluyor spk da kim ne yapıyor ayıklamak için böyle bir tedbir alıyor gayet normal ve ky için yapılan bir düzenleme burda yapılan yaygara dümencilerin reklamından başka bişey değil..

  • !31 Temmuz 2015 11:16

    ses getirmiş hani spk sessiz kalmış.buna bir çare bulamıyor.olan ky oluyor borsa diye kumar yerine döndü.doğrusunu amerika yapıyor getirin o yasaları ky korursunuz..yatırmcıyı korumak spk görevi.hata yapanı savunur durumlar düştük artık spk hiç brişey yapmıyor.gidin paranızı borsaya getirin demek kolay

  • ali31 Temmuz 2015 10:35

    yalnız bu tür hareketler genellikle patronla birlikte işbirliği olmadan yapılmaz.bu hususu gözden kaçırmayalım

  • y.as31 Temmuz 2015 10:06

    tekerin iyi reklamı oldu. allah bildiği gibi yapsın.

  • mehmet ayturk31 Temmuz 2015 10:00

    bencede cok yerinde bir haber.kurunun yaninda yas da yaniyor,kisiler ceza alsin...masum yatirimcinin sucu ne!!!!!!!