Ana SayfaPiyasaYatırımcı Masası 4 hisseyi ele aldı---

Yatırımcı Masası 4 hisseyi ele aldı

1 / 4
Yatırımcı Masası 4 hisseyi ele aldı
28 Eylül 2015 - 08:24 www.borsagundem.com

GEÇİCİ ÇIKIŞLARA KAPILMAYIN

SORU-
Sizce Banvit şeytanın ayağını kırdı mı? Bundan sonra yükselmesinin devamı gelir mi? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Tunç Yılmaz 

CEVAP-Banvit son beş yıldır sürekli düşüyor. Hisse, Kasım 2010’da düzeltilmiş verilere göre en yüksek 6,48’i gördü ve sonra düşen kanal içinde hareket ederek günümüze kadar geldi. Hissede zaman zaman yukarı yönlü ataklar yaşansa da düşüş trendi varlığını koruyor. Düşüşün temel nedeniyse firmanın yaşamış olduğu mali sıkıntılar. Son iki yıldır zarar eden şirketin açıklamış olduğu 2015 yılı altı aylık bilançosunda da zarar devam ediyor. Çok büyük bir sürpriz olmadığı sürece yıl sonunda yine zarar etmesi beklenmeli.

Zarar eden bir firmaya ait hissenin düşen trend içinde hareket etmesi de olağandır. Bu hareket süresince zaman zaman gerçekleşen yukarı yönlü hareketlere kapılıp alım yapmak kârdan çok zarar getirir. Zira bir firma kâra geçemediği sürece ya da kâr edeceğine dair güçlü sinyaller vermediği taktirde alım yapmak gereksiz risk üstlenmek anlamına gelecektir. Banvit’in mali yapısına bakıldığında da şirketin mali yapısını düzelteceğine dair bir umut görülmüyor. 

Bu şartlar altında zarar eden bir firma yerine kârlı yapıya sahip şirketlerin takip edilmesi yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk28 Eylül 2015 13:52

    Tavuk sektörü , canlı hayvan olduğundan çok riskli sektör ve 45 günde kesilen piliç zincirinde aksama olunca ,kısa vadeli döviz borçlarında sorun çıkıyor. Doların ateşi yükselirken bilançosu zor düzelir.

  • MEMSA28 Eylül 2015 10:15

    Gardaşım MEMSA yakında tavan tavan gidecek MEMSA yı kaçırmayın.

  • kaptan28 Eylül 2015 09:10

    aynen arat teksilin yaptıgı ğibi