Ana SayfaPiyasaYatırımcı Kordsa ve Avod Gıda’yı sordu---

Yatırımcı Kordsa ve Avod Gıda’yı sordu

1 / 2
Yatırımcı Kordsa ve Avod Gıda’yı sordu
07 Mayıs 2015 - 10:07 www.borsagundem.com

BÜYÜK OLMAYINCA KÜÇÜĞE DÖNDÜ

SORU (1) - Sabancı Holding’in 6 Mayıs 2015 günü Kordsa hisselerini halka arz edeceği açıklamasının mevcut dolaşıma etkisi ne olur?
Ayhan Uğuz

CEVAP
- Kordsa’nın hakim hissedarı konumunda bulunan Sabancı Holding geçtiğimiz Nisan ayında yaptığı açıklamada sahip olduğu şirket sermayesinin yüzde 25'ini temsil eden payı nitelikli yatırımcıya satacağını duyurmuştu. Ancak sonradan 30 Nisan 2015 günü yaptığı açıklamada olumsuz piyasa koşulları nedeniyle bu satış girişimini ertelediğini duyurdu. Hakim hissedar sonrasında ise borsadaki bireysel yatırımcıya yöneldi.
Sabancı Holding 6 Mayıs 2015 günü yaptığı açıklama ile Kordsa’da sahip olduğu paydan şirket sermayesinin yüzde 5'ine kadar olan kısmı borsada satacağını duyurdu. Bahsedilen tutarın nominal değeri 9 milyon 726 bin TL’ye denk geliyor. Açıklamaya göre söz konusu tutar bir yıl içinde satılacak. Ancak aynı gün yapılan bir başka açıklama ile beher hissesi 5,5 TL’den olmak üzere  683.500 TL nominal değerdeki payın satıldığını belirtti. Bu da gösteriyor ki uygun koşulların varlığı halinde bahsedilen diğer paylar da kısa sürede satılmak isteniyor. Satışla birlikte Sabancı Holding’in yüzde 91,11 olan payı yüzde 90,76’ya geriledi.
Şüphesiz bahse konu payların satılmasıyla birlikte, özellikle de bireysel yatırımcıların alması halinde, dolaşımdaki paylar artacaktır. Dolaşımdaki payın artması daha aktif ve canlı bir piyasanın oluşmasına katkıda bulunacaktır. Bu anlamıyla gelişmeyi olumlu değerlendirmek gerekir. Bununla birlikte şu hususu da göz ardı etmemek gerekir. Satışlar devam ettiği sürece özellikle de zamansız satışlar hisse üzerinde baskıya ve sonucunda fiyatın gerilemesine neden olabilecektir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)