Ana SayfaPiyasaYatırımcı imtiyazlı hisseden yana dertli---

Yatırımcı imtiyazlı hisseden yana dertli

1 / 2
Yatırımcı imtiyazlı hisseden yana dertli
21 Kasım 2014 - 10:41 www.borsagundem.com

HEDEF FABRİKA DEĞİL İHRACAT

SORU-
Benim sorum Pınar Süt hakkında. Rusya’da kurulacak olan fabrika acaba ne zaman faaliyete geçer ve hissedeki yükseliş ne zaman gelebilir? Teşekkürler…

Bülent Yavaş

CEVAP-Pınar Süt’ün yapmış olduğu açıklamalar arasında Rusya’da fabrika kuracağına dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bununla birlikte 25 Ağustos 2014 günü, Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözlem Kurumu'ndan süt ürünleri ihracatı yapma izni aldığını duyurdu. Ancak bu bilgi firmanın Rusya’da fabrika kurması değil ihracat yapmasıyla alakalı olduğunu belirtmek isteriz. Öte yandan Şirket, Rusya’ya ihracat yapmayla ilgili kiminle ne tutarda bir bağlantı gerçekleştirdiğine dair açıklaması bulunmuyor. Bu itibarla ihracat yapıp yapmayacağı ya da yapacaksa  ne miktarda gerçekleşeceği gibi hususlarda netlik söz konusu değil. Son açıkladığı 2014 yılı dokuz aylık bilançosunda brüt satışların yüzde 10’dan fazlası yurtdışı satışlarından oluşuyor. Bu anlamıyla firmanın ağırlıklı olarak yurt içine çalıştığı gözleniyor.

 

Hissenin fiyat grafiğine bakıldığında ise Kasım 2008’de en düşük seviyesi olan 1,36 TL’ye kadar gerilediği, sonra uzun vadeli yükselen kanal içerisinde günümüze kadar yükseldiği görülüyor. 26 Ağustos 2014 günü Rusya’ya ihracat yapacak firmalardan birisi olduğuna dair basında yer alan haberlerin ardından hisse tavan seviyesi olan 24,70 TL’yi test etti ve ardından düzeltme hareketi geldi.  Halihazırda kısa vadeli yatay hareket devam etmekle birlikte teknik olarak uzun vadede yükseliş trendi korunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İmtiyaz22 Kasım 2014 01:18

    imtiyazlı hisse olayı bir saçmalık. tamamen bu durum ortadan kaldırılmalı, herseye çoğunluk hisse karar vermelidir.

  • Doğan21 Kasım 2014 17:13

    Sayın Editör, Bir günde GARFAyı masaya yatırsanız. Gözaltı pazarından çıktıktan sonra kağıdı yeni sahiplerine bizlere bıraktılar. Hatta öyle dolaplar var ki mesela; Garanti yatırım ilginçtir ki bugün (16.00dan itibaren) bu hissede internet kanalıyla alış işlemi yaptırmıyor. Sanki gözaltı hissesiymiş gibi yani. Nasıl dolaplar dönüyor belli değil! Diğer piyasa kağıtlarında sıkıntı yok fakat bu hisseyi al dediğinizde hata kodu veriyor. Şansa bak :) İncelemeniz, yardımcı olmanız dileğiyle.

  • Metin ÇOK21 Kasım 2014 16:26

    Mehmet Tahtasakal uyanık adammış vesselam...

  • Zafer Aydın21 Kasım 2014 10:54

    İmtiyazlı hisse bulunduran şirketlerden uzak durmak akıllıcadır. (ytd)