Ana SayfaPiyasaYatırımcı Do-Co ve Sasa’yı sordu---

Yatırımcı Do-Co ve Sasa’yı sordu

1 / 2
Yatırımcı Do-Co ve Sasa’yı sordu
06 Mart 2015 - 09:56 www.borsagundem.com

ESAS FAALİYETİNİN GÜCÜ KURTARIYOR

SORU (1) - Do-Co ne bedelsiz sermaye artırıyor ne de temettü veriyor. Peki, fiyatı neden hep istikrarlı bir şekilde yükseliyor?
Ahmet Sacit Okutucu

CEVAP - Aralık 2010  yılında borsaya gelen Do-Co’nun fiyatı anılan tarihten bu yana düzenli olarak yükseliyor. Hisse, 2 Aralık 2010 tarihinde düzeltilmiş verilere göre 44,92 TL’den borsada işlem görmeye başlarken 5 Mart 2015 tarihine gelindiğinde rakam 211,50 TL’ye çıktı.
Şirket satış gelirlerini düzenli olarak artırıyor. Buna bağlı olarak net esas faaliyet kârının da artmasını olumlu değerlendirmek gerekiyor. Fakat diğer faaliyet giderleri kaleminde gözlenen artış, kârın düşmesinde önemli bir etken olarak öne çıkmakta. Bu durum yıllardır aynı şekilde devam ediyor. Diğer faaliyet gideri kaleminde yer alan tutar düşmek bir yana daha da artmakta. Mevcut durum yıl sonu kârının satış geliri ile kıyaslandığında hayli düşük seviyelere inmesine neden oluyor. Son açıklanan 2014 yılı dokuz aylık bilançosunda da benzer bir tablo ile karşı karşıyayız. Net esas faaliyet kârındaki artış sürmekle birlikte diğer faaliyet gideri artmakta ve dönem kârı daha düşük seviyelere gerilemekte.
 Şirketin takas verilerine bakıldığında ise halka arz edildiği tarihten bu yana yabancı yatırımcının yıllar itibariyle sürekli alım ağırlıklı işlemlerde bulunduklarını görebilmekteyiz. 19 Şubat 2015 itibariyle halka açık kısmın yüzde 71,60’ı yabancı saklaması yapan kurumlarda bulunuyor.
 Şirketin esas faaliyet gelirindeki güçlü yapısı ve yabancıların yıllar itibariyle alımlarını koruması, hissenin istikrarlı şekilde çıkmasında etkili olmakta.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)