Ana SayfaPiyasaYatırıma elverişli görünmeyen hisseler---

Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler

1 / 11
Yatırıma elverişli görünmeyen hisseler
26 Haziran 2014 - 06:48 www.borsagundem.com

BU KÂRA BU FİYAT YÜKSEK

SORU- Sanifoam Sünger borçlarını artırdığı halde fiyatı nasıl oluyor da yükseliyor? Bu durum şirket açısından şaibeli değil mi? 
Arzu Tuna

CEVAP-Hisseleri Gelişen İşletmeler Piyasası’nda işlem gören Sanifoam, yalıtım ve temizlik ürünleri imal ediyor. Şirketin faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre otomotiv yalıtım ürünlerinde yüzde 12’lik, inşaat yalıtım ürünlerinde yüzde 20’lik ve temizlik ürünlerinde ise yüzde 35’lik pazar payına sahip bulunuyor. Firma faaliyet gösterdiği alanlarda poliüretan sünger ve plastik malzemelerden yalıtım ve sızdırmazlık ürünleriyle bulaşık süngeri ve temizlik bezi üretiyor. Şirket son beş yıl zarfında satış gelirlerini kademeli olarak artırsa da ilk üç yılda zarar açıkladı. Son iki yıl ise cüzi bir kar söz konusu. Şirketin aynı süre zarfında özellikle kısa vadeli yükümlülüklerini artırdığı görülüyor. Öte yandan yüksek satış maliyetleri firmanın kârını ciddi oranda aşağıya çekiyor. Gerçekleşen kâr ve satış gelirleri baz alındığında işlem gördüğü fiyat oldukça yüksek bulunuyor. Kârda gözlenecek bir artış halihazırdaki işlem fiyatını normalleştirebilir. Aksi takdirde mevcut fiyat yüksek kalacaktır. 
 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • !27 Haziran 2014 02:26

    GLBMD BU BORSADA YOKMU.ATMIŞLAR HİSSEYİ BİR KÖŞYE NE YAZAN VAR NE ÇİZEN.5 SENE OLDU BİRİSİ YAZSIN BU HİSSEYİ.YUH BE

  • ismail Demirkaya26 Haziran 2014 23:58

    Deva ilacı neden kimse sormuyor? 15 yıl oldu hala zarar birde uzun vadeli düşünün derler daha nekadar uzun olacak devayı aldığımda doğan çocuklar delikanlı oldu devada hala tık yok.Ondan sonra yerli yatırımcı niye borsaya gelmiyor?