E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYalçın Akdoğan görevi Canikliye devretti---

Yalçın Akdoğan görevi Canikliye devretti

Yalçın Akdoğan görevi Canikliye devretti
25 Mayıs 2016 - 00:05 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı 65. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığına getirilen Nurettin Canikli, görevi Yalçın Akdoğan'dan devraldı.

Çankaya Köşkü'nde düzenlenen devir teslim töreninde konuşan Canikli, Türkiye'nin, AK Parti hükümetlerinin göreve geldiği günden bugüne kadar hep kritik süreçleri yaşadığını belirterek, "Türkiye, geçmiş siyasi tarihinde hiç karşılaşmadığı hadiselerle karşı karşıya kaldı. Sonuç itibarıyla her sıkıntılı dönemecin sonunda bir aydınlık ortaya çıktı ve her geçen gün Türkiye daha kendinden emin bir şekilde, bu kadrolarla yoluna yürümeye devam ediyor." dedi.

Yeni gerçekleştirilen kongre sonrasında AK Parti'de genel başkanlık değişimi olduğunu anımsatan Canikli, şunları kaydetti:

"Bu da cümle olarak konuştuğunuzda, söz olarak söylediğinizde çok basit bir hadise gibi insanların zihninde yer ediyor ama özü itibarıyla bakıldığında Türkiye'de, başbakanlık ve genel başkanlık değişiyor ve hiçbir şekilde sıkıntı olmadan, bir kriz ya da buna benzer bir tablo ile karşılaşmadan, sessiz, sedasız, sakin bir ortamda bu değişim gerçekleşiyor.

Bu esas itibarıyla, AK Parti'nin artık kurumsallaştığını ve kendini bütün, bugüne kadar millet nezdinde ispat ettiğini ve aynı zamanda kalıcı olduğunu gösteriyor. Çünkü, çok basit siyasi makamların ve pozisyonların değişiminde dahi çok büyük çalkantıların yaşandığı, tartışmaların, sıkıntıların yaşandığı Türkiye'de bugün ve geçmişte, bir ortamda, bir siyasi atmosferde AK Parti'nin çok önemli kadroları, bu kadar sessiz, sedasız ve hiçbir sıkıntıya yol açmadan gerçekleştirmiş olması, son derece önemli, takdire şayan ve esas itibarıyla da az bulunan bir özellik. AK Parti, bunu gösterdi."

"AK Parti, bu millete kararlılıkla hizmet etmeye devam edecek"

AK Parti tarafından yerine getirilen hizmetlerin, kendine güvenen kadrolar eliyle yürütüldüğünü ifade eden Canikli, "Eğer şahsi ikbal ve kişisel menfaatler ön plana çıkmış olsaydı ya da öyle bir siyaset anlayışı dominant olsaydı, bu geçişler, bu dönüşümler çok daha farklı olurdu, çok daha sert olurdu, acı verici olurdu. Esasında, AK Parti kadrolarının bu işi gerçekten dava ve hizmet aşkıyla yaptığının en önemli göstergelerinden ve somut yansımalarından bir tanesi, geçtiğimiz hafta sonu yaptığımız kongre ve kongrede ortaya çıkan tablodur. İnşallah, bu şekilde AK Parti, bu millete kararlılıkla hizmet etmeye devam edecek." diye konuştu.

Canikli, 14 yıl içinde çok sıkıntılı süreçlerden geçildiğini vurgulayarak, "Yalçın Bakanımız üç yıl bakanlık döneminde ve ondan önce Cumhurbaşkanımızın o zaman Başbakanımızın çok yakınında, bu politikaların oluşturulmasında büyük katkısı olmuştur. O badirelerin atlatılmasında düşünsel bazda çok büyük destekleri olmuştur. Bunu biz, çok yakinen biliyoruz." dedi.

"BİRLİKTEYİZ. BU, BİR AYRILIK DEĞİL"
Yalçın Akdoğan'ın Bakanlık döneminde ilgilendiği konuların son derece hassas ve kırılgan olduğunu ifade eden Canikli, şöyle devam etti:

"O dönemlerde ortaya koyduğu performans, herkes tarafından biliniyor ve takdir ediliyor. Bu gibi dönemlerde böyle kırılgan ve hassas dönemlerde, hassas konularla uğraşmak kolay bir şey değil. Bunun, toplumun çok ilgilendiği, doğal olarak üzerinde durduğu, dikkatle takip ettiği alan ve konular olması son derece önemli.

Çıta bu kadar yüksek. Çıtayı çok yüksek devralıyoruz. Çıta, aşağılarda olsaydı, AK Parti geçmiş dönemlerden devraldığında çıta yerlerde sürünüyordu. Hamdolsun, şimdi bütün alanlarda çıtayı en üst seviyeye çıkarmış durumda. Şimdi çıta bu kadar yükselmişken Bakanımızdan sonra hizmet etmek kolay değil. Biz de en iyi şekilde bildiğimiz doğrularla, en iyi şekilde samimiyetle bu çıtayı daha yükseklere, bayrağı daha ilerilere taşımak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz."

Akdoğan'a, millete ve devlete hizmetleri nedeniyle şükranlarını sunan Canikli, "Böyle bir değerin, hiçbir şekilde bu hizmetlerinden faydalanılmaması mümkün değil. Elbette onun takdirini yapacak olan makamlar belli. Çünkü, toplumlar bu değerleri kolay üretmiyor. İnşallah, Sayın Bakanımızın bugüne kadar gösterdiği bu alandaki performans, yine ülkeye hizmet olacak, devam edecek. Ondan da kuşku duymuyoruz." diye konuştu.

Canikli, Akdoğan'ın tecrübelerinden faydalanılmaya devam edileceğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zaten, birlikteyiz. Bu, bir ayrılık değil. Bugüne kadarki katkılarından, sıkıntılı dönemlerde gösterdiği performansından dolayı Bakanımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Allah, razı olsun kendisinden. Rabbim, hepimize yardım etsin.

Her zaman olduğu gibi şu anda da yine zor bir dönemden geçiyoruz. Hep birlikte inşallah, milletimizin duasıyla ve bugüne kadar AK Parti kadrolarının ortaya koyduğu o anlayışla aynı doğrultuda bunların üstesinden geleceğiz. Buna da yürekten inanıyoruz. Allah, utandırmasın, Rabbim yardımcımız olsun."



"Çıtayı daha yüksek noktalara taşıyacaktır"

Konuşmasına 65. Cumhuriyet Hükümeti'ni kutlayarak başlayan AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da "Allah mahcup etmesin, Allah hayırlı hizmetlere vesile etsin" temennisinde bulundu.

Akdoğan, AK Parti hareketinin büyük bir hareket olduğunu vurgulayarak, AK Parti'nin büyük bir aile olduğunu ifade etti. "Bu büyük hareketin içerisinden cumhurbaşkanı, başbakanlar çıktı. AK Parti, bugün dördüncü başbakanıyla 65. Hükümet'i kurdu." diyen Akdoğan, bugüne kadar hizmet eden tüm arkadaşlarına teşekkür etti. Yalçın Akdoğan, yeni atanan tüm bakanlara da başarılar diledi.

AK Parti'nin 1 Kasım seçimlerinden büyük zaferle çıktığını dile getiren Akdoğan, "Şimdi olması gereken, millete verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve durmadan, gece gündüz çalışarak milletimizi daha iyi noktalara taşımaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin önünde çok ciddi meseleler olduğunu ve bunların başında terörle mücadelenin geldiğini belirten Akdoğan, "Paralel yapıyla, şer odağıyla mücadele bunlardan bir tanesi. Bir taraftan bütün bu terör ve şer odaklarıyla mücadele edilmesi gerekiyor, öbür taraftan da Türkiye'nin bölgesel bir güç olabilmesi için adalet ve kalkınma temelinde ülkemizi daha ileri standartlara ulaştırmamız gerekiyor." diye konuştu.

Bu çerçevede, yapılacak çok şey olduğunun altını çizen Akdoğan, "AK Parti büyük bir aile. MKYK üyelerimiz belli oldu, MYK üyelerimiz belli oldu. Bakanlar Kurulumuz belli oldu. Hepsi de çok değerli arkadaşlarımız. İnşallah, partimizi daha iyi noktalara taşıyacaklar." dedi.

Yalçın Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bu makamlar, sürekli kalınacak makamlar değil. Benden önce çok değerli arkadaşlarımız vardı. Bakan arkadaşlarımız vardı, biz onlardan görevi devralmıştık. Şimdi de çok değerli arkadaşlarımıza görevi devrediyoruz.

Nurettin Bey, zaten bu aşamalardan birkaç defa geçti. bakanlığa geldi, ayrıldı, farklı kademelerde partimize çok önemli hizmetler verdi. Bundan sonra da inşallah başbakan yardımcısı olarak hem Hükümetimize hem milletimize hem ülkemize çok önemli hizmetler yapacağına inanıyorum. Kendisine başarılar diliyorum. Allah, mahcup etmesin. İnşallah, çıtayı daha yüksek noktalara taşıyacaktır diye inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle görevi kendisine devrediyorum."

Konuşmaların ardından Akdoğan, oturduğu koltuktan kalkarak, Canikli'ye "Şöyle, yer değiştirelim. Buyurun. Bir de buradan bakalım." dedi.

Canikli ve Akdoğan, birbirlerine çiçek ve üstünde özel işleme bulunan vazo takdim etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)