E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancı fonlar Borsada MSCI Endeksi ayarlaması mı yaptı?---

Yabancı fonlar Borsada MSCI Endeksi ayarlaması mı yaptı?

Yabancı fonlar Borsada MSCI Endeksi ayarlaması mı yaptı?
01 Haziran 2018 - 10:23 borsagundem.com

Borsa niçin 100 binli seviyelere geldi? Veriler neyi işaret ediyor? İntıra Bey, ‘büyük çöküşün’ perde arkasını araladı…

Borsa İstanbul son 3 günde satışların etkisinden kurtulamayarak 106 binden 100 binli seviyelere geldi. Peki borsa neden düştü? Veriler yabancı satışının olduğunu gösteriyor. Yabancı satışı neden hızlandı? Yabancı fonlar portföylerinde 31 Mayıs ve MSCI Ayarlaması yaptı.
Borsa İstanbul’da son 3 günde yoğunlaşan satışlar hisse senetlerinde sert değer kayıplarını beraberinde getirdi. BIST 100 Endeksi 106,525 seviyesinden 100,652’ye geriledi. Yabancı satışları hızlandı. Yabancı satışının artmasının nedeni ise fonların yeni MSCI Endeksi’ne göre ayarlama yapması. ICBC TURKEY Yatırım Danışmanlığı ve Satış Birimi Müdürü Atilla Esen twitter hesabından yaptığı değerlendirmede “BIST satışlarının bir yabancı satışı olduğu kesin ve sanki zaman sınırı varmış gibi gerçekleşmesi dikkat çekici. 31 Mayıs itibari ile MSCI Endeks değişikliği ile bir fon ayarlaması mantıklı gibi. Fitch’in olası not indirimi ise enflasyon ve PPK’dan sonra bekleniyor” dedi.
Türk Telekom 15 Mayıs’ta MSCI Endeksi’nden çıkarıldı. Emlak Konut GMYO, Gübre Fabrikaları, Goodyear da endeksten çıkarılan hisseler. Bu nedenle satışlar güçlenmiş görünüyor. Aselsan’ın halka arzı da satışları etkiledi.

Peki borsa 100 bin seviyesinin altına iner mi?

Fonların satışlarının devam etmesi borsada geri çekilmeye neden olsa da 100 bin seviyesi psikolojik bir destek. Endeks bu seviyede tutunmaya çalışacaktır. 100 bin seviyesinin altına sarkmalar yaşanabilir. Fakat kalıcı olmayacaktır. Seçim süreci borsada hisse toplama süreci olarak değerlendirilebilir.

Güçlü Hisse senetlerinde uzun vadeli hisse biriktirmek için iyi bir dönem. İşte iki önemli kurumun en fazla getiri beklentisi olduğu hisseler:

Ak Yatırım’ın en çok beğendiği hisseler

İş Yatırım’ın en fazla getiri potansiyeli gördüğü hisseler



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kõrglu02 Haziran 2018 01:25

    Bunlar zaman ında dolar 1tl. Olacak diye halka dolar bozdurmuslardi.NE OLDU? Efendim yabancı lar .... Sen bunları söylerken yabancılar yomuydu,hesaplamadin mi? O zaman devlet millet malları ni yabancılar a niye sattınız kelepire? Paraları insata yandaş medyaya gomduler,rant yaptılar. bunların ekonomi den anladıkları bu.fabrika yok,üretim yok,dış borcunuödeyecek döviz de yok. Şimdi yabancılar a yıkıp ,halkın gazabından kurtulmak istiyor.bunların yatacak yeri yok

  • ali02 Haziran 2018 00:53

    madem faiz yukselticektik bu kadar niye bekledik artık niyetlerden süphelenmeye basladım

  • Gkmn01 Haziran 2018 23:54

    Benim anlamadığım bu endex ve dolar 3 ay öncesine kadar nerelerdeydi bu devletin borcuda biliniyordu herşey bugünkü gibiydi ancak bugün dolar 4.60 endex 100.000 altında ve borç hikayesi sanki dun yapılmış gibi bilinmiyormus gibi gosteriliyor ben bu iste bi bit yenigi var gibi diyorum hic bir siyasi taraf tutmadan mantık yurutuyorum

  • POLAT ALEMDAR01 Haziran 2018 23:49

    RTE inadı ve tek adamlılığı, tüm kürumları baskı altına alması her şeyi ben biliyorum demesi her yeri sindirmesi ülkeyi bu hale getirdi.baştan MB sının bağımsızlığına karışma döviz hortlamazdı.taman dış ve iç güçlerin eli var.Türkiye yi yıkmak istiyorlar ama yinede bu hatalar yapılmazdı.suriye suriye diye host host ötüyor RTE tamam bakalım da sana ne adamları engelledin adamlar AB gideceklerdi sen ab nin jandarmasımısın arkadaş sonrada utanmadan çıkıyor basına 31 milyar dolar harcadık diyor adamlarında umrunda.sonra çalışmayanlara devletin fabrikalarını satıp satıp bağış yapıyor, daha sonra parayı fabrikaya gömeceğini sürekli insaata gömdü.inşaatın dışarıya satıyormuyuz satsat bile bir kez satıyoruz ama fabrikada üretilen mallar defalarca satılıyor.eğer RTE bu kafa ile gider ise ülke battı demeketir.peki onun yerine gelecek muharrem ince iyi mi RTE den daha berbat.adam sanayi istemiyor tarım tarım diyor.bunu kim istiyor abd ve ab ülkeleri işimiz ALLAH kaldı.

  • Arif bayrakcı01 Haziran 2018 21:19

    Vatan için herşey. Akp ye gönül verenler ekonomi konusunda çok karamsar. Akp 2 ye bölünen bir taraftarı var. Zaten akp ye gönül vermeyenler akp gitsinde ülke batsın diyebilecek kadar pervasızlar.

  • Alp kara01 Haziran 2018 15:58

    Bence durum net devlete para yok kasa boş borc ödemesi yaklaştı. Ekonomi bakanı para bulamadı. İng bunu ögrendi yabancı yatırımcı satışa geçti. İmf bizi bekliyor. Buda doların 7tl net göreceğine dair yorumları ön plana çıkartı. Ey ey ey diyecek ülkede kalmadı. Para veren yok eyyy eyyy Türkiyem

  • İhlas a kayyum01 Haziran 2018 15:33

    Parayı kgf ile dağıtırsan olacağı bu..al sana agresif büyüme

  • HAMİ AKAR01 Haziran 2018 15:21

    THY ÇOK PRİMLİ BOİNG ALIMI HENÜZ KAP A DÜŞMEDİ

  • akabe01 Haziran 2018 15:03

    Borsamız yabancının elinde, dolar zaten onda, Türkiye'de 5 lira olsa ne olacak. Basar biraz daha gönderir memlekete elin gavuru. Ekonomimizi hazmedemeyen bir dolardan bir borsadan vuracak ki aaaaa piyasa kötü gidiyor dedirtecek. Her haliyle iplerimiz ellerinde olduğundan kazançlı onlar olacak ama eğilmek yok, her zaman sabırla davranıp kazanacağız. İstikrar önemli.

  • Ahmet yemez01 Haziran 2018 13:45

    Akp gitmezse bu ulke hizli bir sekilde Venezuella Rusya İran sinifinda fiyatlanacak. Bir kere güven bitti. Geri kazanmasi zor

  • Sdk01 Haziran 2018 23:29

    Amerikan köpeği olalım diyorsun yani

  • Adnan kahveci01 Haziran 2018 21:21

    Mesele akp değil. Mesele ekonomi milliyetliğinizle ülkeye zarar vermeyin

  • bu dünyadan biri01 Haziran 2018 12:18

    Endekste hedef 90 bindir. Buraları mutlaka görecektir, ancak bu hemen şimdi olacak diye düşünmeyin, önümüzdeki bir kaç ay boyunca olacaktır. Bu yazdıklarım küçük yatırımcı için yazılmıştır. Büyük yatırımcı zaten her şeyi biliyor. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirmeyin.

  • canikli01 Haziran 2018 12:08

    film bitti, 2019 seçimlerine kadar bu borsa adam olmaz

  • ıtri01 Haziran 2018 10:59

    elinde kar etmeyen, yüksek borçlu hisse olanlar kol kesip çıkabilir.Çünkü krizde en çok bu şirketler düşer, en geç onlar toparlanır.

  • ÖNERİ LİSTESİ HK.01 Haziran 2018 10:58

    iş yatırım 29.05.2018 tarihli değerlendirmesinde alarko ya 8.50 hedef fiyatla % 75 getiri hedefi öngörmüş ancak bu listede yok

  • POLAT ALEMDAR01 Haziran 2018 23:44

    bir bakmıssın ki iş yatırımın elinde alarko veya bu listedeki hisse senetleri var ve portföyünde de bu hisse senetleri var bir anda bosaltıverir.listeden çıkarır.liste günlük bence bunlara kanmayın.2008 krizi gibi olur ise bu hisseler 0,50-1-2 TLarası eder.inanmayan mynet finastan 12 yıllık grafikleri baksın.

  • mali 01 Haziran 2018 10:47

    İntrabey endeks 98 bin. Paraşüt açılmıyor! Yere yaklaştık ya açılacak ya da tam karaya çakılacağız.

  • teo01 Haziran 2018 10:44

    Bugün uğur dündar'ın köşesinde ilhan kesicinin yazmış olduğu bir yazı var herşeyi tablolarla herkesin anlayabileceği bir şekilde açıklamış,maalesef içler acısı durumdayız.