E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWells Fargo, uluslararası alanda toptan bankacılığa yönelecek---

Wells Fargo, uluslararası alanda toptan bankacılığa yönelecek

Wells Fargo, uluslararası alanda toptan bankacılığa yönelecek
20 Ocak 2017 - 02:19 borsagundem.com

Wells Fargo & Co, uluslararası faaliyetlerini kurumsal müşterilere hizmet veren, toptan bankacılık birimi aracılığı ile güçlendireceğini duyurdu.

ABD'de varlıkları açısından en büyük üçüncü bankası olan Wells Fargo & Co Perşembe günü yaptığı açıklamada, uluslararası faaliyetlerini kurumsal müşterilere hizmet veren, toptan bankacılık birimi aracılığı ile güçlendireceğini duyurdu.

Şirket ayrıca daha önce uluslarası gruba başkanlık eden Richard Yorke'un toptan bankacılık faaliyetleri için CEO olarak seçildiğini belirtti.


Şirket sözcüsü Alan Elias, uluslararası faaliyetlerin daha önce çok küçük ölçekte olması nedeniyle kendi ayakları üzerinde durduğunu belirtti. Banka, uluslararası faaliyetlerini 2009 bağında Wachovia'yı satın alması ile en karlı operasyonları haline getirdi.


Wells Fargo halen gelirlerinin yalnızca yüzde 4 kadarını ABD dışından elde ediyor. Bu oran rakipleri JPMorgan Chase & Co, Bank of America Corp ve Citigroup Inc'ye kıyasla oldukça çok düşük bir seviyeyi ifade ediyor.

Wells Fargo şimdi 42 ülke ve bölgede 3 bin çalışanı ile Asya Pasifik, Avrupa ve İngiltere'de faaliyet gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)