E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWashington Post: Trump May'i azarladı---

Washington Post: Trump May'i azarladı

Washington Post: Trump May'i azarladı
15 Kasım 2018 - 07:25 borsagundem.com

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan sonra İngiltere Başbakanı May de Trump'ın öfkesinden nasibini aldı. Washington Post'un haberine göre Trump Paris'e uçarken kendisini arayan May'i azarladı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Paris’e uçarken kendisini telefonla arayan İngiltere Başbakanı Teresa May’i paraladığı belirtildi.

Washington Post'un haberine göre May, Trump'ı ABD'deki ara seçimlerde elde edilen sonuçlarla kutlamak için aradı, ama ABD lideri buna hiç sevinmedi.

May ile sohbet sırasında, İngiltere'nin İran'ı engellemek yeterli çaba göstermemekle eleştiren Trump, muhatabını Brexit ile ilgili sorguladı ve Avrupa ülkeleriyle adil olmadığını düşündüğü ticari anlaşmaları şikayet etti.

Amerikan ve Avrupalı yetkililere dayandırılan haberde, May'in daha önce de Trump'ın kaba tavırlarıyla karşılaştığını ama bu sefer "danışmanlarının, ABD liderinin huysuzluğundan şokta" olduğu kaydedildi.

Trump'ın Paris yolculuğu boyunca keyifsiz olduğu iddia edilen haberde, Beyaz Saray'dan bir üst düzey yetkilinin şu ifadelerine yer verildi: "Bu yolculuk onun moralini bozdu. Bazı değişiklikleri uygulamaya koymak için sabırsızlanıyordu".

Trump, Birinci Dünya Savaşı'nın son ermesinin 100. yıldönümü etkinliğine katılmak için Paris'e gitmişti. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)