E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemWall Street'te karışık kapanış---

Wall Street'te karışık kapanış

Wall Street'te karışık kapanış
01 Kasım 2017 - 23:32 borsagundem.com

ABD hisse senetleri piyasalarında endeksler karışık bir kapanış yaşadı. Dow ve S&P yükselirken, Nasdaq geriledi.

BORSAGUNDEM.COM

ABD'de Fed'in ekonomiye ilişkin olumlu işaretler vermesi Dow Jones ve S&P endekslerinin günü hafif artışla tamamlamasını sağlarken Nasdaq sınırlı bir düşüş yaşadı.

Dow Jones Sanayi endeksi 58.66 puan ve yüzde 0.25 oranında artışla 23,435.9, S&P 500 4.1 puan ve yüzde 0.16 artışla 2,579.36 ve Nasdaq Bileşik Endeksi 11.14 puan diğer bir deyişle yüzdee 0.17 gerileyerek 6,716.53 puandan günü tamamladılar.

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası açıklamasında ekonomik faaliyetlerdeki artışın "güçlü bir oranda" olduğu ifade edildi. Daha önce bunun yerine "ılımlı artış" ifadesi kullanılıyordu. Ekonominin bu ılımlı görünümü ayrıca faizlerin de artırılacağı anlamına geliyor.

Bu açıklamaların ardından Dow Jones ve S&P'nin gün içinde test ettikleri gün içi rekor seviyelerin ardından, kapanış rakamları rekor seviyelerdeki kapanışlarının çok az altında oldu.

Bununla birlikte gün içinde yeni bir rekor görmüş olsa da Nasdaq bileşik endeksi günü kayıpla tamamladı. Bu durumda bioteknoloji hisselerindeki gevşeme etkili oldu.


Stratejistler ne söyledi?

PAAMCO'nun yöneticisi Alexandra Coupe bugünkü gelişmeler konusunda; "Fed'in kullandığı genel ton yavaşlama, istikrarlı ve ekonomik büyümeyi destekleyici yöndeydi. Bugün ise daha fazlasını gördük. Üçüncü çeyrekte GSYİH artışın olumlu görünümü ve işsizlik oranının son 16 yılın en düşük seviyesine gerilemesine karşın enflasyondaki düşük seviyeler devam ediyor. Bu düşük enflasyon oranı Fed'e gevşek para politikalarını uygulama imkanı veriyor ve hisse senedi piyasaları için pozitif bir destek sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Themis Trading'ten Joe Salluzi ise "Piyasalar yukarı gidiyor çünkü gitmemesi için hiç bir sebep yok; Karlar iyi gidiyor, küresel büyümenin görünümü olumlu ve bir de vergi indirimi beklentisi var. Beni endişelendiren tek konu tahvil faizlerinin küresel ekonomik büyümeyi yansıtmıyor " diyor.

Hangi Hisseler odaktaydı?

Apple Inc. hisseleri iki gün arka arkaya rekor kırdıktan sonra bugün yüzde 1.3 oranında geriledi. iPhone üreticisi olan şirket çeyrek dönem sonuçlarını Perşembe günü açıklayacak.

Kar açıklama takvimi açısından yoğun olan bugün açıkladıkları kar ve gelir rakamları beklentilerin üzerinde olan şirketlerden Estée Lauder Cos. EL, yüzde 9.2 Allergan PLC yüzde 4.2 oranında değer kazandı.

New York Times Co. ise beklentilerin üzerinde bir kar açıklamış olsa da hisselerinde yüzde 5.8 oranında kayıp yaşandı.

United States Steel Corp. beklentilerin üzerindeki kar rakamı ve görünüm ile yüzde 7.8 oranında yükseldi.

Mali yılın ikinci çeyreğinde zarar ettiğini açıklamış olan video oyunları üreticisi Electronic Arts Inc. hisseleri yüzde 7.3 oranında geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)