E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street bankaları tahvil varlıklarını artırdı---

Wall Street bankaları tahvil varlıklarını artırdı

Wall Street bankaları tahvil varlıklarını artırdı
03 Ağustos 2015 - 07:21 borsagundem.com

Wall Street bankaları, hedge fonlara katılarak ABD Hazine tahvillerinde yükseliş görüleceği beklentisi ile işlem yapıyor

Wall Street’in en büyük tahvil dealerları, enflasyon görünümün gerilemesi ile birlikte ABD tahvillerinin yükseliş göstereceği iddiasında hedge fonlara katıldı.

JPMorgan Chase & Co., Citigroup Inc. ve Fed ile işlem yapan 20 diğer şirket geçtiğimiz hafta ne tahvil varlıklarını net 42 milyar dolar ile 4 ayın en yüksek seviyesine çıkardı. Hedge fonları dahil olmak üzere büyük spekülatörler, 10 yıl vadeli tahvillerde pozisyonlarını 65,642 kontrat ile 2 yılın en yüksek seviyesine yükseltti.

Tahviller, petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün enflasyonu sınırlandıracağı beklentileri ile Temmuz’da ralli yaptı. Fed faiz oranlarını yükseltmeye hazırlanırken, tüketici fiyatları yavaş bir artış göstererek borçlanma maliyetlerinin kademeli bir yükseliş göstermesi gerektiği durumunu destekliyor.

Tokyo’daki SMBC Nikko Securities Inc. kıdemli piyasa ekonomisti Hiroki Shimazu, “Petrol fiyatlarından doları rahatlama var. Fed’in faiz artırım hızı öncekilere göre çok daha yavaş olacak” dedi.

10 yıl vadeli ABD gösterge tahvil faizi 2 baz yükselerek Tokyo saati ile 11.46’da yüzde 2.21 oldu. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 7/32 veya 1,000 dolar nominal değerde 2.19 dolar gerileyerek 99 10/32 seviyesine geldi.

Tahvilleri Temmuz yüzde 1.2 getiri ile Ocak ayından bu yana en iyi ayı kaydetti. Tahviller 2015’te yüzde 0.9 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)