E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVotel: Türkiye Afrin'i söyledi, Münbiç'ten bilgimiz yok---

Votel: Türkiye Afrin'i söyledi, Münbiç'ten bilgimiz yok

Votel: Türkiye Afrin'i söyledi, Münbiç'ten bilgimiz yok
21 Ocak 2018 - 07:20 borsagundem.com

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, "Afrin'in kendileri için bir operasyon alanı olmadığını" ve "Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği operasyon konusunda kendilerine bilgi verdiğini" kaydetti

Joseph Votel, Ortadoğu'da görev bölgeleri arasında seyahat ederken uçakta  basın mensuplarına Afrin operasyonu hakkında kısa bir açıklama yaptı. Votel, Türkiye'nin dün başladığı operasyon konusunda  kendilerini bilgilendirdiğini ve Afrin bölgesinin kendi operasyon alanları  olmadığını kaydetti. CENTCOM Komutanı, "Askeri kaynaklarımızla bu bölgeye (Afrin)  belirgin bir dikkatimizi veriyor değiliz." şeklinde konuştu.

Votel, Türkiye'nin niyetini bilmediğini ancak söz konusu Afrin  operasyonunun DEAŞ'la mücadeleye yapacağı etki konusunda endişe ettiklerini dile  getirerek, "DEAŞ ile Suriye'deki mücadele devam ediyor. Halen bu konu üzerine  oldukça odaklanmış durumdayız ve onların kontrol ettiği yerleri geri almak için  ortaklarımızla çalışmaya devam ediyoruz." değerlendirmesini yaptı. Amerikalı komutan ayrıca Türk yetkililerin kendilerine Münbiç'e  yönelik bir operasyondan bahsetmediğini de sözlerine ekledi.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • az laf çok iş21 Ocak 2018 15:19

    Sy ; Osmanlı Putin durumunu bir daha düşün istersen rus uçağı düşürüldükten sonra bizim ilişkileri düzeltmek için yapmadığımız kalmadı yanlış mı hatırlıyorum. Ayrıca Suriye politikamıza bir bakalım istersen 3,5 milyon göçmen bizde, harcanan para 30,40 milyar dolar buna karşın kuzey Suriye de oluşan pkk terör koridoru ve bir yığın sorunlar kısacası Suriye politikamız başarısız. Bundan ders alınmalı hatasız kul olmaz.

  • Osmanlı 21 Ocak 2018 14:04

    Yakında Asrın llderi selzede gereken operasyonu yapıp derdinizi verecektir. Putin’e Merkele Netenyahu yu yeterince terbiye etti

  • demirkan 21 Ocak 2018 13:40

    Dünyaya süper güç diye bir korku salmış. sen bir kartondan aslansın.hiçbir savaşa kazanamadın.ancak kalleşlikle japonyaya otom attın. senin askerin cesaretli yürekli olsa idi daişe karşı kara harakatı başlatırdı.korkak kalleş terörden medet bekliyon kalbına yazık adi.

  • demirkan 21 Ocak 2018 12:42

    ŞEREFSİZ ABD KENDİ ÜLKESİN TEL ÖRGÜ ÇEKİYOR. GELİYO BİZİM SINIRIMIZA TERÖRİST YERLEŞTİRİYOR ADİ.BİR KENDİ VATANDAŞI KİYMETLİ DİYERLERİ İNSAN DEYİL.

  • demirkan 21 Ocak 2018 12:32

    MİMBİÇTE KAPSAMA ALANINDA KUSURA BAKMA. UÇAKLAR BOMBA YAĞDIR MAYA BAŞLADIMI HABERİN OLUR.

  • erol g.21 Ocak 2018 08:36

    Dünya duydu sen mi duymadın