E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVize krizi en çok o hisseleri vurdu---

Vize krizi en çok o hisseleri vurdu

Vize krizi en çok o hisseleri vurdu
09 Ekim 2017 - 18:55 borsagundem.com

ABD ile yaşanan gerginliğin ardından borsa yüzde 3'e yakın kayıpla 101.000 puana inerken, özellikle THY ve Pegasus'ta yaşanan sert düşüş dikkat çekti

ABD'nin, Türkiye'deki tüm diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamasının ardından Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği de ABD'deki tüm misyonlardaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerinin askıya alındığını bildirdi.

Söz konusu gelişmelerin ardından piyasalar haftaya allak bullak bir şekilde başladı.

ABD ile yaşanan vize krizinin fiilen seyahat sınırlaması anlamına gelmesi borsaya açık havayolu şirketlerinin ciddi kayıplar yaşamasına neden oldu.

Türk Hava Yolları hisseleri günü yüzde 9.26 düşüşle 8.43 seviyesinden kapatırken, Pegasus hisseleri de yüzde 6.23 kayıpla 24.38 oldu.

Dünya'da yer alan habere göre analistler, Türkiye ve ABD'li yetkililerden gelecek açıklamaların yatırımcıların odak noktasında olacağını belirterek, döviz kurlarının seyrinin de pay piyasalarının yönü üzerinde etkili olacağını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • erhan09 Ekim 2017 20:12

    birşey olmaz, 3 gün cepten yesinler. ülkemiz zor bir sınav veriyor. filistin halkının yaşadıklarını yaşamamak için birlik olmak zamanı...