E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da sözleşmelerde satış baskısı---

VİOP'da sözleşmelerde satış baskısı

VİOP'da sözleşmelerde satış baskısı
12 Eylül 2014 - 08:57 borsagundem.com

Sabah saatleri itibarıyla dolar kuru güçlenmeye devam ediyor

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Borsalarda Satış Baskısı Devam Ediyor….
   
Dün Euro bölgesinde Almanya TÜFE aylık bazda yüzde 0,00 yıllık bazda yüzde 0,80 ile beklentiye paralel gelirken,  Avrupa Birliği'nin   Rusya'ya yaptırımları onaylaması haberleri ile Euro Bölgesi borsaları gerilerken, ABD endeksleri de güne gerileme ile başladı.  ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları 315 bin ile hem 300 bin olan beklentiden hem de geçtiğimiz hafta açıklanan rakamdan  yüksek gelirken, ABD endeksleri  kararsız  bir seyir izledi. 
   
Yurt içinde ise gündem oldukça yoğundu. Temmuz ayı cari açık 2,63 milyar USD ile beklentinin hafif aşağısında gelirken,  kredi derecelendirme kuruluşu  Fitch Türkiye ile ilgili yaptığı değerlendirmede Türk ekonomisinde dengelenmenin giderek daha güç hale geldiği, kırılgan AB ve jeopolitik riskler cari açıktaki düzelmeyi frenleyebileceği, gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesinde popülizm riskinin var olduğu, faiz indirimleri kredi hacmindeki zayıflama ivmesini tersine çevirebileceği, 2.çeyrek büyüme verileri sonrası Merkez Bankası üzerindeki siyasi baskının artabileceği ve Türk ekonomisinin dış şoklara karşı dayanıklılığı yüksek olduğu dikkat çeken satır başları arasında yer aldı. Merkez Bankası Başçı ise yaptığı sunumda enflasyonun yüksek olduğuna , enflasyonla mücadelenin devam edeceğine ve gelecek dönemde enflasyonun gerileyeceğini söyledi. Cari açıktaki düzelmenin devamını  bekleyen merkez bankası, ılımlı büyümenin de devamını bekliyor. Gün içerisinde sabah saatlerinde  yurt dışı etkisi  ve olumlu cari açık verisi ile yükselen BİST endeksleri , günün ilerleyen saatlerinde tekrar satışlarla karşılaştı ve günü değer kaybı ile kapattı. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı yüzde 1,12 değer kaybederek günü 97.450 seviyesinden kapattı. Bugün ABD tarafında perakende satışlar ve Michigan Tüketici Güven endeksi verileri izlenecektir. 
   
Teknik açıdan ise 97.500 seviyesi izlenmelidir. Kontratın bu seviye aşağısında kalması durumunda 96.300 ve 95.000 seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir. Veri akışı ile 97.500 direncinin yukarı yönlü kırılması durumunda ise 98.750 ve 99.500 dirençleri izlenmelidir ancak kontratta satış baskısı devam etmektedir.
   
VİOP Altın Kontratı: Altında Satış Baskısı Devam Ediyor...
   
ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları 315 bin ile hem 300 bin olan beklentiden hem de geçtiğimiz hafta açıklanan rakamdan  yüksek gelirken, konjonktürel olarak değer kazanma eğiliminde olan doların altını olumsuz etkilemeye devam ettiğini gördük. Dün sabah saatlerinde ise Çin'de TÜFE beklentilerin altında kaldı. Altında gerileme gün boyunca devam etti. Bu sabah Asya seansında spot piyasada altın fiyatlarında gerileme eğilimi devam etmektedir.
   
Bugün ABD'de aylık bazda yüzde 0,6 artması beklenen perakende satışlar ve yüzde 0,3 artması beklenen çekirdek perakende satışlar verileri ise Michigan tüketici güveni verileri açıklanacak.
   
Teknik olarak kontratta 1245 seviyesi aşağısında 1235  ve 1225  destekleri, 1245 seviyesi yukarısında ise 1255 direnci izlenebilir.
   
VİOP Altın Kontratı: Gelişmekte Olan Ülke Kurlarında Değer Kaybı Görülüyor...
   
Dün yurtiçinde gündem bir hayli yoğundu. Temmuz ayında cari açık 2,63 milyar dolar ile beklentinin altında gelirken kredi derecelendirme kuruluşu Fitch değerlendirmesinde Türk ekonomisindeki risklere değinerek uyarılarda bulundu. TCMB Başkanı Erdem Başçı ise, enflasyonun yüksek olduğuna, enflasyonla mücadelenin devam edeceğine işaret etti ve gelecek dönemde enflasyonun gerileyeceğini söyledi.  Sabah saatlerinde gerilemiş olan paritede yeniden alımlar etkili oldu ve Türk lirası günün ilerleyen saatlerinde diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine uyum sağlayarak değer kaybetti. Bu sabah Asya seansında spot piyasada USDTRY paritesinde yükseliş görülmektedir, bu durumun sabah açılışta kontrat üzerinde etkili olabileceği gözden kaçmamalıdır.            
   
Bugün ABD'de aylık bazda yüzde 0,6 artması beklenen perakende satışlar ve yüzde 0,3 artması beklenen çekirdek perakende satışlar verileri ise Michigan tüketici güveni verileri açıklanacak.
   
Teknik açıdan 2.2200 seviyesi üzerinde 2.2300 ve 2.2400 seviyeleri, 2.2200 aşağısında ise 2.2170 ve 2.2080 seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir."

ALB MENKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)