E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da gündem PMI verileri---

VİOP'da gündem PMI verileri

VİOP'da gündem PMI verileri
23 Eylül 2014 - 08:56 borsagundem.com

Borsa İstanbul VİOP'da endeks, dolar ve altın kontratları, PMI verileri ile yön tayin edecek

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP Raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: 95.000 Direnci Test Edildi Ancak Üzerinde Tutunamadı...
   

Çin Maliye bakanının  büyüme için teşvikleri arttırılacağı beklentisini sonlandırması ve Çin'in düşük büyüme oranını kabul edeceği şüpheleri üzerine borsalar güne satışla başladı. Satıcılı seyrin görüldüğü Asya piyasalarının ardından Avrupa endeksleri de geriledi. Dün Avrupa Parlamentosu'nda konuşma yapan Avrupa Merkez Bankası (AMB)  Başkanı Draghi Euro bölgesinde risklerin aşağı yönlü olduğunu, ekonomik toparlanmanın güç kaybettiğini,  ECB'nin bilançosunun  2012 seviyesine getirileceğini, ancak hiçbir parasal canlandırma önleminin mali reformalar olmaksızın işe yaramayacağını söyledi.  ABD tarafında ise mevcut konut satışları beklentiyi karşılamazken bir önceki aya göre sınırlı bir gerileme gösterdi. ABD endeksleri de Avrupa borsalarına paralel  olarak geriledi.   

Yurt içinde ise piyasalar günün genelinde  yurt dışından pozitif ayrıştı. Sabah saatlerinde negatif seyreden  BİST endeksleri  günün ilerleyen saatlerinde  TL'de ki değer kaybına rağmen   toparlandı ancak seans sonuna doğru satışlarla karşılaşarak yatay kapanış yaptı.   

VİOP 30 kontratı ise BİST endekslerinden kısmen pozitif ayrışarak günü günü yüzde 0,47 kazançla  94.575  seviyesinden kapattı.  Kontratın  TL'de görülen değer  kaybına  ve yurt dışında ki negatif seyre rağmen  gün genelinde pozitif seyretmesi dikkat çekti.    

Bugün  Euro Bölgesi, Almanya , Fransa İmalat ve Hizmet PMI Verileri , Fransa GSYH büyüme verisi, ABD tarafında ise üretim PMI ve konut satışları verileri  izlenecektir.
   
Teknik açıdan ise kontrat  95.000 direncini test etmiş ancak kıramamıştır. Kontratta dün görülen yükselişin devam etmesi için kontratın 95.0000 seviyesini yukarı yönlü kırması ve üzerinde tutunması gerekmektedir. Bu seviyenin yukarı yönlü kırılması durumunda   96.300 ve 97.500 seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir. 95.000 direncinin ısrarla kırılamaması durumunda ise  93.500 desteği önem arz etmektedir.
   
VİOP Altın Kontratı: Çin Teşvik Haberleri Altını Olumsuz Etkiledi...   

Dolarda görülen değerlenme eğiliminin altının zayıf kalmasında etkili olmaya devam ettiğini görüyoruz. Aynı zamanda Çin Maliye Bakanı'nın  büyüme için teşviklerin arttırılacağı beklentisini sonlandırması ardından ve Çin'in düşük büyüme oranını kabul edeceği şüpheleri üzerine altının kontratı haftaya gerileyerek başladı.Bununla beraber altında akşam saatlerinde spot altında tepki alımları görüldü. Asya seansında ise Çin HSBC imalat PMI verisi 50,5 puan ile beklentilerin hafif üzerinde açıklandı ve spot  altında sınırlı bir toparlanma görülüyor.
   
Bugün ABD'de imalat PMI ve konut fiyat endeksi verileri açıklanacaktır. FOMC cephesinde ise Powell ve Kocherlakota'nın konuşmaları izlenecektir.
   
Teknik açıdan kontratta aşağı yönlü trend devam etmektedir. Kontratın  1215 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda 1200 ve 1192 desteklerini hedeflemesi beklenebilir. 1215 desteği üzerinde  ise  1225  ve 1235 dirençleri  izlenmelidir.

VİOP USDTRY Kontratı: Kontratta  Yükseliş Eğilimi Devam Ediyor… 

Türk lirasının yeni haftayla beraber diğer gelişmekte olan ülke para birimleriyle birlikte dolara karşı değer kaybetmeye devam ettiğini gördük. Dün ABD'de ikinci el konut satışları beklentinin hafif altında gelirken, konuşan New York FED Başkanı Dudley faizlerin 2015 yılında herhangi bir zaman artabileceği konusunda sinyaller verdi. Özellikle Dudley açıklamalarından sonra Türk lirasının dolar karşısındaki değer kaybı hızlandı ve USDTRY kontratı yükseldi.
   
Bugün ABD'de imalat PMI ve konut fiyat endeksi verileri açıklanacaktır. FOMC cephesinde ise Powell ve Kocherlakota'nın konuşmaları izlenecektir.
   
Teknik açıdan kontrat yükseliş eğilimine devam etmektedir. Kontratın 2.2660 seviyesi üzerinde 2,2700 ve 2,2750 seviyeleri hedeflenebilir. 2.2660 aşağısında ise   2,2580 ve 2,2500  seviyeleri izlenebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)