E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da gündem enflasyon ve ISM verileri ---

VİOP'da gündem enflasyon ve ISM verileri

VİOP'da gündem enflasyon ve ISM verileri
03 Eylül 2014 - 08:55 borsagundem.com

Bugün piyasalar yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise Euro Bölgesi PMI ve ABD fabrika siparişleri verilerini izleyecek

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
 
"VİOP 30 Kontratı: Enflasyon Verileri İzlenecek…   
 
Dün Euro Bölgesinde UFE verileri beklentiye paralel gelip sürpriz yapmazken İngiltere yapı PMI verisi  64.00 ile hem beklentiden hem de bir önceki veriden yüksek geldi. Günün ilk saatlerinde pozitif seyir görülen Avrupa endekslerinde günün ilerleyen saatlerinde satışlar görülse de  günü pozitif kapatmayı başardı. ABD tarafında ise ISM İmalat endeksi 59.00 ile bir önceki aya göre yükselirken aynı zamanda beklentiden yüksek geldi. ABD endeksleri günü yatay negatif kapattı.
   
Yurt içinde ise günün ilk saatlerinde BİST endeksleri pozitif bir seyir izlerken  günün ilerleyen saatlerinde  TL'de görülen değer kaybı ile  satışlarla karşılaştı. Bu kapsamda VİOP 30 kontratı yüzde 0,30 gerileyerek günü 99.775 seviyesinden kapattı.
   
Bugün yurt içinde yıllık beklentisi yüzde 9,40, aylık beklentisi -0,10 olan Ağustos ayı TÜFE verileri izlenecektir. Özellikle son aylarda yükselen ve düşürülemeyen enflasyonun durumu, gelecek dönem TCMB politikalarının ve faizler ile ilgili sürecin kilit unsuru olduğundan oldukça önemli. Beklentiden yüksek gelebilecek enflasyon piyasalar üzerinde olumsuz etkisi olacağından bu veri dikkatle izlenecektir. Yurt dışında ise Euro Bölgesi, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya hizmet PMI verileri,  Euro Bölgesi perakende satış ve ABD fabrika siparişi verileri izlenecektir.
   
Teknik açıdan ise dünkü gerileme ile kontrat tekrar 100.000 psikolojik seviyesi aşağısına gerilemiştir. Kontratın bugün özellikle olumsuz gelebilecek enflasyon verisi ile 99.000 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda  97.500 desteğini, 99.000 desteği üzerinde ısrarla tutunması durumunda ise 100.000 seviyesini hedeflemesi beklenebilir.
 
VİOP Altın  Kontratı: ISM Verisi Satışları Hızlandırdı…
 
Piyasalarda ABD'nin de tatilden dönmesiyle hareketlerin yeniden dolar lehine olduğu gözlemlenirken altın da bu kapsamda gün boyunca negatif seyretti. ABD tarafında ISM imalat endeksi 59,0 ile  bir önceki aya göre yükselirken aynı zamanda beklentiden yüksek geldi ve altının gerilemesinde etkili oldu.
   
Bugün ABD'den açıklanacak olan fabrika siparişleri verileri takip edilecektir. Fabrika siparişlerinin Temmuz ayında yüzde 11,0 artması bekleniyor.
   
Teknik açıdan kontratın 1277 direnci aşağısında 1255 ve 1245 desteklerinin hedeflenmesi, 1277 direnci üzerinde ise 1285 ve 1295 seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir.
 
VİOP USDTRY Kontratı: Yurtiçi Enflasyon Verileri İzlenecek...
   
ABD piyasalarının tatilden dönmesi sonrasında doların diğer para birimlerine karşı, özellikle de gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazandığını gördük. ABD tarafında ISM imalat endeksi 59,0 ile  bir önceki aya göre yükselirken aynı zamanda beklentiden yüksek geldi. Bu kapsamda USDTRY kontratı  de yükseldi.
   
Bugün Türkiye'de Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Yıllık enflasyon yüzde 9,40 beklenirken  aylık enflasyonun yüzde 0,10 gerilemesi bekleniyor. Aynı zamanda bugün TCMB'nin Ağustos toplantısının özeti de açıklanacak. ABD tarafında ise fabrika siparişleri verisi izlenecek. Enflasyonun beklentiden yüksek gelmesi Türk lirasında değer kaybına yol açabileceği için dikkatle izlenmelidir.
   
Kontrat teknik açıdan 2.2000 üzerinde 2.2100 ve 2.2170 seviyelerinin hedeflenmesi ,2.2000 aşağısında ise 2.1900 ve 2.1830 desteklerinin hedeflenmesi beklenebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)