E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da gündem dış piyasalar ---

VİOP'da gündem dış piyasalar

VİOP'da gündem dış piyasalar
20 Ağustos 2014 - 09:02 borsagundem.com

Borsa İstanbul VİOP'da endeks, altın ve döviz kontratları yurt dışı verilerle bulmaya çalışacak

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: 97.500 seviyesi izlenmeli..
   
Dün Euro Bölgesi'nde Haziran ayı cari fazlası 13,1 milyar ile piyasa beklentisi altında gelirken, İngiltere'de Temmuz ayı TÜFE verileri beklentileri karşılayamadı. ABD'de ise gözler Temmuz ayı TÜFE verilerindeydi. TÜFE aylık ve yıllık bazda beklentilere paralel gelirken, çekirdek TÜFE yıllık bazda beklentilere paralel gelmesine rağmen, aylık bazda beklentiden düşüktü. Konut piyasası verilerinin ise piyasa beklentisinden olumlu olduğunu gördük. Ekonomik verilerle beraber ABD borsalarında yükseliş görülürken, Euro Bölgesi ve İngiltere borsalarının hisse hareketlerinden ve azalan jeopolitik risklerden de destek alarak yükseldiğini gördük. 
   
Güne yükselişle başlayan BİST endekslerinde Fitch yetkilisinin Türkiye bankacılık sektörünün sermaye yeterliliği açısından finansal şoklara dayanıklı olduğunu açıklaması, aynı zamanda Türkiye'nin 2014 büyüme beklentisini yüzde 2,7'ye yükselttikleri açıklaması alımları güçlendirdi. Yurtdışı borsalarındaki yükseliş endeksleri desteklerken VİOP 30 kontratı da hızlı bir şekilde yükseldi.
   
Bugün yurtiçinde önemli bir veri akışı görünmemektedir. Avrupa'da Almanya ÜFE, İngiltere'de İngiltere Merkez Bankası toplantı tutanakları izlenecektir. Seans kapanışından sonra ise FED'in 29-30 Temmuz FOMC toplantısının tutanakları takip edilecektir.
   
Teknik açıdan kontratın 97.500 seviyesi üzerinde tutunması durumunda 98.300 ve 99.000 dirençleri izlenebilir. Kontratın 97.500 seviyesi altında kalması halinde ise 96.750 ve 95.000 desteklerinin izlenmesi gerekmektedir.

VİOP Altın Kontratı: Seans kapanışı sonrası FED tutanakları izlenmeli…

Dün ABD'de TÜFE aylık ve yıllık bazda beklentilere paralel gelirken, çekirdek TÜFE yıllık bazda beklentilere paralel gelmesine rağmen, aylık bazda beklentiden düşüktü. Konut piyasası verilerinin ise piyasa beklentisinden olumlu olduğunu gördük. Spot altın ABD verileriyle değer kaybederken VİOP altın kontratı ise günü yatay kapattı.
   
Bugün gün içinde önemli bir veri akışı olmamakla birlikte seans kapanışı sonrasında açıklanacak FED'in 29-30 Temmuz FOMC toplantısının tutanakları, aynı zamanda yarın sabaha karşı açıklanacak Çin HSBC imalat PMI verisi spot altın için, dolayısıyla VİOP altın kontratı açısından önemli olacaktır.
   
Teknik açıdan altın kontratının 1298 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda 1287 ve 1275 destekleri izlenebilir. Kontratın 1305 direncini yukarı yönlü kırması durumunda 1315 ve 1325 dirençleri hedeflenebilir. 

VİOP USDTRY Kontratı: Spot USDTRY kontratı etkileyebilir…
    
Spot USDTRY paritesi dün gün içinde hem jeopolitik risklerdeki hafifleme, hem de Fitch yetkilisinin açıklamalarında olumlu ifadeler kullanmasıyla ABD verileri öncesinde gevşedi. ABD'de TÜFE aylık ve yıllık bazda beklentilere paralel gelirken, çekirdek TÜFE yıllık bazda beklentilere paralel gelmesine rağmen, aylık bazda beklentiden düşüktü. Konut piyasası verilerinin ise piyasa beklentisinden olumlu olduğunu gördük. Bu kapsamda spot USDTRY paritesinde yukarı hareket görülürken, USDTRY kontratı da kayıplarının bir kısmını telafi etti. Kontrat günü negatif kapatmasına rağmen spot USDTRY paritesindeki yükselişin kontratı etkileyebileceği unutulmamalıdır.
   
Bugün gün içinde önemli bir veri akışı olmamakla birlikte seans kapanışı sonrasında açıklanacak FED'in 29-30 Temmuz FOMC toplantısının tutanakları dikkatle izlenmelidir.
   
VİOP USDTRY kontratının 2,1720 direncini yukarı yönlü kırması halinde 2,1760 ve 2,1850 dirençlerinin  2,1720 seviyesi altında kalması haline ise 2,1650 desteğini hedeflemesi beklenebilir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)