E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da altın ve dolar kontratlarında yükseliş---

VİOP'da altın ve dolar kontratlarında yükseliş

VİOP'da altın ve dolar kontratlarında yükseliş
02 Ekim 2014 - 08:56 borsagundem.com

Borsa İstanbul VİOP'da bugün Avrupa Merkez Bankası ( AMB) faiz kararı ve AMB Başkanı Draghi konuşması dikkatle izlenecek

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Yurt Dışı Piyasalara Paralel Satışlar Görüldü….    


Bugün Euro Bölgesinde  imalat PMI rakamları izlendi. İspanya imalat PMI beklenti üzerinde gelirken, Fransa imalat PMI beklentiye paralel , Almanya ve Euro Bölgesi imalat PMI beklenti aşağısında geldi. Özellikle Almanya imalat PMI 49.90 ile beklenti aşağısında geldiği gibi 50.00 olan  baz değerinin de aşağısına geriledi. Euro Bölgesi'nde görülen olumsuz imalat PMI rakamları yanı sıra İtalya'nın büyüme tahminin düşürülmesi Euro Bölgesinde diğer bir olumsuz haberdi. Olumsuz haberler ile beraber Euro Bölgesi borsalarında satışlar görüldü. ABD tarafında ise özel sektör  tarım dışı istihdam verisi 2013 bin ile 210 bin olan beklentinin hafif üzerinde gelse de önceki veri 204 binden 202 bine revize edildi. ISM imalat endeksi ise 56.6 ile beklenti aşağısındaydı. ABD borsalarıda Avrupa borsaları ile beraber geriledi.
   
Yurt içinde  ise ilk seansta yatay pozitif ve negatif sınırlar içerisinde dalgalanan endeks ikinci seansta  yurt dışı borsalara paralel geriledi.  Bu kapsamda VİOP 30 kontratı yüzde 1.68  değer kaybederek günü 90.475   seviyesinden kapattı.
   
Bugün Avrupa Merkez Bankası ( AMB)  faiz kararı ve AMB Başkanı Draghi konuşması dikkatle izlenecektir. Son dönemde olumsuz gelen Euro Bölgesi ekonomik verileri ardından Draghi'nin  başta tahvil alımları olmak üzere yeni genişlemeci politika sinyali verip vermeyeceği takip edilecektir. ABD tarafında ise haftalık işsizlik başvuruları ve fabrika siparişleri verileri izlenecektir. Bugün yurt içinde ekonomiye ilişkin gündemde veri akışı bulunmamakla birlikte, siyasi gündem öne çıkmaktadır. Mec liste tezkereye yapılacak olan görüşmelern izlenecektir.
   
Teknik açıdan kontratta ikinci seansta görülen satışlarla kontrat gerilemiş ve 90.500 desteğni test etmiştir. Bu seviyenin aşağı yönlü kırılması kontrat açısından olumsuzdur. Kontratın bu seviye aşağısında kalması durumunda  90.000 ve 88.500 destekleri hedeflenebilir. Kontratın 90.500 seviyesi üzerinde tutunması durumunda ise 91.300 ve 92.500 dirençleri izlenmeli.

VİOP Altın Kontratı: Seans Sonrası Spot Altın Piyasasında Yükseliş Görülüyor...
    
Dün ABD tarafında ADP tarım dışı istihdam verisi 213 bin ile beklentilerin üzerinde açıklanırken ISM imalat endeksi beklentilerin altında kaldı.  Olumsuz gelen ABD ISM İmalat PMI verisi sonrası kontrtaa bir miktar yükseliş görülmekle beraber seans sonsrası spot altında yükseliş devam etmiştir. Bu açıdan spot altın fiyatında görülen yükseliş açılışta kontrat üzerinde etkili olabilir.
   
Bugün ABD tarafında istihdam talepleri, devam eden işsizlik başvuruları ve fabrika siparişleri verisi takip edilecektir. 

Teknik açıdan kontratın 1215 desteğini aşağı yönlü kırması halinde 1200 desteği  1215 desteği üzerinde tutunması halinde ise 1225  ve  1235 dirençleri hedeflenebilir.

VİOP USDTRY Kontratı: Yükselen Trend Devam Ediyor...

ABD tarafında ADP tarım dışı istihdam verisi 213 bin ile beklentilerin üzerinde açıklanırken  önceki veri 204 binden 202 bine revize edildi. ISM imalat endeksi ise beklentilerin altında kaldı.Gün içerisinde USD'de görülen yükselişe bağlı olarak kontrat yükselse de seans sonrası spot USD'de bir miktar gerileme görülmektedir.
   
Bugün ABD tarafında istihdam talepleri, devam eden işsizlik başvuruları ve fabrika siparişleri verisi takip edilecektir. 

Teknik açıdan ise  kontratın 2.3000 seviyesi üzerinde 2.3120 ve 2.3350 seviyelerinin hedeflenmesi beklenebilir. 2.3000 seviyesi aşağısında ise  2.2910 ve  2.2860 seviyeleri izlenebilir. Kontratta yükselen trend mevcut durumda devam etmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)