E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVergi tasarısı Wall Street'i rekora taşıdı---

Vergi tasarısı Wall Street'i rekora taşıdı

Vergi tasarısı Wall Street'i rekora taşıdı
01 Aralık 2017 - 00:06 borsagundem.com

Cumhuriyetçilerin vergi tasarısının yeterli çoğunluğun kabulüne ulaşabileceği beklentisi gösterge endekslerinin üçünü de yukarılara taşıdı.

Dow Jones sanayi endeksi tarihinde ilk kez bugün 24 bin puanın üzerine yükseldi ve Cumhuriyetçilerin vergi tasarısının yeterli çoğunluğun kabulüne ulaşabileceği beklentisi gösterge endekslerin üçünü de yukarılara taşıdı.

Cumhuriyetçi Senatör John McCain "mükemmel olmaktan uzak olsa da ekonomiyi destekleyeceği için vergi tasarısına destek vereceğim" diyerek, yatırımcılar kendisinin hayır oyu kullanacağı yönündeki şüphelerinden uzaklaştırdı.

New York merkezli Allianz Global Investors'ün ABD Yatırım Stratejisti Mona Mahajan, "Bugün piyasaları sürükletyen temel unsurun vergi reformu olduğunu düşünüyorum. Ne yönde oy kullanacağı konusunda şüpheler bulunan Senatör McCain'in ortaya
çıkıp tasarıyı destekleyeceğini duyduk" ifadelerini kullanıyor.
Dow Jones Sanayi endeksi bu yıl içinde 4 ayrı bin puanlık dilini geride bırakmış oldu. Bu durumda güçlü şirket karları, ekonomik verilerin olumlu seyri ve kurumlar vergisinde indirime gidileceğine dair umutlar sürükleyici unsurlar oldular.

Bir diğer yatırım uzmanı "Piyasalar vergi reformunun gerçekleşeceğine dair azalan belirsizlikleri fiyatlamaya başladılar ve bu bugünün sürükleyici unsuru oldu" değerlendirmesinde bulundu.
UBS Stratejistleri bugüne kadar piyasaların vergi indirimlerinin gerçekleşmesi olasılığını yüzde 20 ila 40 aralığında gördüğü yönünde bir rapor yayınlamıştı. Bu raporda ayrıca kurumlar vergisinin halen bulunduğu yüzde 35 seviyesinden yüzde 25 seviyesine indirilmesi S&P 500 şirketlerinin karlarını yüzde 6.5 oranında artıracağı öngörülmüştü.

Bu gelişmelerin ardından gün içinde en yüksek 24327.82 puanı görmüş olan Dow Jones endeksi günü 331.88 puan ve yüzde 1.3 oranında yükselişle 24272.56 puandan tamamladı.
Gün içinde en yüksek 6888.65 puanı gören Nasdaq bileşik endeksi 49.58 puan ve yüzde 0.7 oranında yükselişle 6873.97 puandan kapanırken, gün içinde en yüksek 2657.74 puana ulaşan S&P 500 endeksi 21 puan ve yüzde 0.8 oranında yükselişle 2467.54 puandan kapandı.

Bu ayki kapanışı ile birlikte Dow Jones endeksi arka arkaya 8 ay boyunca yükselişle kapanmış oldu ki bu son 20 yıldan bu yana en uzun süreci ifade etti. Dow Jones ve S&P endekslerinin yakaladıkları kapanış rakamları yeni bir kapanış rekoru ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)